DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. augustā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Diskutēs par aktuālajiem izaicinājumiem, tendencēm un pieredzi sabiedrības līdzdalībā Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Trešdien, 29. augustā, ikgadējā Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padomes konferencē “INFORMĒŠANA->LĪDZDARBĪBA" aktīvi sabiedrības, nevalstiskā sektora, valsts un pašvaldību iestāžu pārstāvji tiksies, lai kopā apspriestu aktuālos izaicinājumus un labo praksi sabiedrības līdzdalībā Latvijā.

Konferenci atklās Ministru prezidents Māris Kučinskis un biedrības „Ascendum” valdes priekšsēdētāja, Memoranda padomes vadītāja vietniece Zaiga Pūce, savukārt izvērtējumu par sabiedrības līdzdalības procesu sniegs Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Izvērtējums, cik efektīva ir sabiedrības līdzdalība lēmumu pieņemšanas procesā un valsts un pašvaldību institūciju darbā, balstīts uz divu aptauju rezultātiem, kurās noskaidrots gan valsts un pašvaldību iestāžu, gan sabiedrības pārstāvju viedoklis un pieredze.

“Iedzīvotāji vairāk iesaistīsies dažādos līdzdalības formātos, ja redzēs, ka viņu priekšlikumi ir bijuši lietderīgi. Tāpēc jāuzlabo atgriezeniskā saite par sabiedrības sniegtajiem ierosinājumiem. Aptauja parāda, ka sabiedrība nav apātiska un tā ir motivēta sadarboties”, uzsver Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Ar aktuālajām tendencēm sabiedrības līdzdalībā Latvijā un pasaulē iepazīstinās Latvijas Universitātes pētniece Lilita Seimuškāne.

Konferences laikā būs iespēja dzirdēt arī vairākus stāstus par praktiskiem izaicinājumiem līdzdalības procesā no projekta “Skola 2030”, tiks prezentēta Cēsu novada pieredze sabiedrības iesaistē, kā arī par savu pieredzi stāstīs Biedrība “Dzīvnieku brīvība” un aktīva pilsoniskās sabiedrības pārstāve - Žaņa Lipkes memoriāla direktores Lolita Tomsone.

Konferences otrajā daļā notiks 3 paralēlas diskusiju darbnīcas, kurās spriedīs par uzlabojumiem Memoranda padomē, sabiedrības līdzdalības pilnveidi valsts un pašvaldību darbā.  Diskusiju mērķis ir veicināt, ka sabiedrības līdzdalība no ierastās informēšanas prakses aizvien biežāk pārtop par līdzdarbības procesu, lai paaugstinātu pilsonisko līdzdalību Latvijā.

Konferences pirmo daļu būs iespēja vērot tiešraidē Ministru kabineta Facebook lapā.

Mediju iespējas: No plkst. 10.00 TV/FOTO iespēja, līdzdalība pasākumā. Norises vieta: Brīvības bulvārī 36, Tieslietu ministrijas Sarkanajā zālē (ieeja no Tērbatas ielas). Medijiem (arī tiem, kuriem ir pastāvīgās akreditācijas kartes darbam Ministru kabinetā), pieteikums līdz 28.08. plkst. 17.00 jāsūta uz e-pastu eduards.ozolins@mk.gov.lv

Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta Memoranda padome ir konsultatīva institūcija, kuras mērķis ir sekmēt NVO un Ministru kabineta sadarbību, veicinot efektīvas un sabiedrības interesēm atbilstošas valsts pārvaldes darbību, nodrošinot pilsoniskās sabiedrības iesaisti lēmumu pieņemšanas procesos visos līmeņos un stadijās valsts pārvaldē, veicinot pilsoniskās sabiedrības attīstību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI