DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. augustā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Notiks pirmā Latvijas un Igaunijas valdību kopīgā sanāksme

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 21. augustā, Rīgā, Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) tiksies Latvijas un Igaunijas valdības, lai diskutētu par abām kaimiņvalstīm nozīmīgiem jautājumiem. Pirmā abu valdību kopīgā sanāksme notiek Rīgā, atzīmējot Latvijas un Igaunijas valstu dibināšanas simtgadi.

Abu valdību kopējās sanāksmes darba sesijās, kuru vadīs Latvijas Ministru prezidents Māris Kučinskis un Igaunijas premjerministrs Jiri Ratass, plānots apspriest jautājumus, kas skar Latvijas un Igaunijas reģionālo sadarbību un drošības stiprināšanu reģionā, kā arī aktuālos Eiropas Savienības (ES) jautājumus - sadarbību reģionālo enerģētikas un transporta infrastruktūras projektu īstenošanā, digitālās savienojamības attīstīšanā, kā arī pārrunāt tematus par izaugsmes un konverģences veicināšanu ES.

Iecerēts arī, ka sanāksmes ietvaros Latvijas un Igaunijas iekšlietu ministri parakstīs abu valdību līgumu par Iedzīvotāju reģistra datu apmaiņu.

Savukārt pēc abu valdību kopējās sanāksmes notiks Grāmatu dāvināšanas ceremonija LNB Tautas grāmatu plauktam, kuras ietvaros Igaunijas valdības pārstāvjiem būs iespēja dāvināt LNB grāmatas.

Svinīgā pasākuma noslēgumā tiks pasniegta Latvijas un Igaunijas Ārlietu ministriju Valodu balva.

Latviju un Igauniju vieno ļoti aktīvs politiskais dialogs, kopīgas intereses Baltijas jūras reģionā un cieša partnerība ES un NATO ietvaros. Starp abu valstu nozaru ministrijām, pašvaldībām, uzņēmējiem un nevalstiskajām organizācijām izveidojusies cieša sadarbība dažādās jomās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI