DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Aktuālā informācija par kūdras ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Šodien visas dienas garumā ugunsdzēsēji glābēji turpina plašā ugunsgrēka dzēšanas darbus, kas vakardien pēcpusdienā izcēlās Talsu novada Valdgales pagastā. Šajā ugunsgrēkā lielā platībā, vairāk kā 100 hektāru platībā deg kūdra un vēl nenoskaidrotā platībā arī blakus esošais mežs.

Ņemot vērā lielo sausumu, kā arī vakardien un šodien esošo palielo vēju, liesmas no ugunsgrēka turpina izplatīties un šobrīd VUGD, Valsts meža dienests veic abu ugunsgrēku dzēšanas darbus, kā arī tiek iesaistīta vietējā uzņēmuma tehnika un NBS helikopters ar ūdens maisu, kā arī zemessardze.

Veicot šī ugunsgrēka dzēšanas un glābšanas darbus, ugunsdzēsējiem glābējiem bija  jābūt īpaši uzmanīgiem, jo pastāvot spēcīgam piedūmojumam un vējam, kas nemitīgi maina virzienu, ir jāveic ugunsgrēka dzēšanas darbi, līdztekus neaizmirstot arī par savu drošību. Šodien vairāk kā 25 ugunsdzēsēji glābēji strādā notikuma vietā, lai liesmas ierobežotu un kūdras ugunsgrēku nodzēstu.

Uz šo brīdi, saistībā ar spēcīgo vēju un ņemot vērā ugunsdzēsēju glābēju drošību, kūdras ugunsgrēka dzēšanas darbi ir apturēti. Informēsim tiklīdz tie tiks turpināti. 

Šajos abos ugunsgrēkos ir izveidojies spēcīgs piedūmojums un to var redzēt arī apkārtējo novadu iedzīvotāji. Uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru tika saņemti vairāki zvani no apkārtējo novadu iedzīvotājiem par jūtamo sadūmojumu. VUGD amatpersonas šobrīd apseko konkrētās apdzīvotās vietas, lai pārliecinātos, vai nepastāv apdraudējums iedzīvotājiem.

Aicinām nesatraukties redzot dūmus, bet gadījumā, ja jūtat sadūmojumu, aicinām aiztaisīt mājoklim logus un neuzturēties tiešā piedūmojumā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI