DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Iepazīsti retos un aizsargājamos augus ekskursijā “Dabas retumi. Kādēļ sargāt augus?”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 24. jūlijā, plkst. 19.00 LU Botāniskajā dārzā notiks ekskursija “Dabas retumi. Kādēļ sargāt augus?”, kurā iepazīsim dažādus Latvijas un pasaules aizsargājamos augus, kā arī meklēsim atbildi uz jautājumu, kādēļ augus nepieciešams aizsargāt. Dalība ekskursijā tikai ar iepriekšēju pieteikšanos.

Visi ir dzirdējuši par aizsargājamiem augiem, bet vien retais māk tos dabā atpazīt vai ikdienā aizdomājas par to, kādēļ vispār nepieciešams augus aizsargāt. Lai iepazīstinātu plašāku sabiedrību ar aizsargājamo un reto augu pasauli, otrdien, 24. jūlijā, plkst. 19.00 LU Botāniskajā dārzā notiks ekskursija “Dabas retumi. Kādēļ sargāt augus?”, kurā iepazīsim interesantākos retos un aizsargājamos Latvijas un pasaules augus, kas atrodami LU Botāniskā dārza kolekcijā. Ekskursijā mācīsimies atpazīt Latvijas aizsargājamos augus, lai zinātu, kuri augi dabā saudzējami un meklēsim atbildi uz jautājumu, kādēļ vispār nepieciešams retos augus aizsargāt. Uzzināsim arī to, kas ir invazīvie augi un kādēļ tie ir bīstami dabas daudzveidībai un pavisam vienkārši izbaudīsim vakaru dabā, papildinot savas zināšanas par Latvijas un pasaules dabas vērtībām.

Ekskursija notiks fotoizstādes “Vakarbuļļu retumi” ietvaros, tādēļ tajā izzināsim arī izstādē aplūkojamos augus un uzzināsim to, ar ko īpaši Vakarbuļļi dabas daudzveidības kontekstā. Marija Tučes fotoizstāde “Vakarbuļļu retumi” LU Botāniskajā dārzā apskatāma no 12. jūlija līdz 12. augustam.

LU Botāniskais dārzs vēlas dot iespēju iepazīt aizsargājamo augu pasauli pēc iespējas plašākai publikai, tādēļ dalība ekskursijā ir bez papildus samaksas (ekskursantiem jāiegādājas tikai ieejas biļete LU Botāniskajā dārzā) – nenokavē pieteikšanos, vietu skaits ekskursijā ir ierobežots! Dalība ekskursijā tikai ar iepriekšēju pieteikšanos. Pieteikties iespējams, rakstot agnese.reke@lu.lv, zvanot 67450860 vai aizpildot pieteikuma anketu šeit: https://goo.gl/SN3Scb

Plānotais ekskursijas garums – aptuveni 1,5 h. Pulcēšanās ekskursijai notiks pie kases.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI