DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. jūlijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents godina XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku virsdiriģentus un virsvadītājus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts prezidenta kanceleja

“Dziesmu un deju svētki ir mūsu kultūras krāšņākā rota. To veido tūkstošiem cilvēku, kas patiesi tic dziesmas un dejas spēkam un ik dienu ir gatavi par to iestāties. Starp tiem virsdiriģents un virsvadītājs ir īpaši amati, ko nevar izlozēt vai nopirkt. Māksla pati izvēlas labāko no labākajiem,” uzsvēra Valsts prezidents Raimonds Vējonis, svētdien, 2018. gada 1.jūlijā, Dziesmu svētku parkā XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku virsdiriģentu un Goda virsdiriģentu, virsvadītāju un Goda virsvadītāju godināšanas pasākumā.

Valsts prezidents atzīmēja: “Dziesmu un deju svētku kultūras pamatā ir mūzikas mācīšana, radošā pašdarbība un kolektīvu vadītāju pašaizliedzīgais darbs dienu pēc dienas. Virsdiriģentu un virsvadītāju loma ir īpaša – ne tikai nosargāt svētku ideju, bet arī attīstīt to nākotnē. Bez izciliem vadītājiem Dziesmu un deju svētki nespētu izveidoties par tradīciju, kas senāka par mūsu valsti”.

Uzrunājot Dziesmu un deju svētku virsdiriģentus un virsvadītājus, Raimonds Vējonis novēlēja, lai viņu vadībā nākamā nedēļa ir patiesi visas tautas svētki, kas izskan pasaulē un iedvesmo mūs nākamajām simtgadēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI