DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
19. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība
1
1

NMPD direktore Liene Cipule ar pašvaldībām pārrunā iecerētās pārmaiņas brigāžu darbā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktore Liene Cipule 19.jūnijā tikās ar biedrības “Reģionālo attīstības centru apvienība” pašvaldību pārstāvjiem, lai pārrunātu iecerētās pārmaiņas dienesta brigāžu darba organizācijā.

Tikšanās laikā L.Cipule uzsvēra: “Lielu izaicinājumu priekšā šobrīd ir daudzas jomas Latvijā. Arī dienestā ir nepieciešamas pārmaiņas, lai varam uzlabot savu spēju reaģēt uz izsaukumiem. Nenoliedzami pārmaiņu nepieciešamību veicina gan demogrāfijas tendences, gan arī personāla trūkums. Tajā pašā laikā redzam, ka arī brigāžu darba organizācijā ir lietas, ko nepieciešams mainīt, lai esošo resursu ietvaros mēs būtu efektīvāki.”

Tiekoties ar pašvaldību pārstāvjiem, L.Cipule minēja, ka dienests plāno ieviest jaunu pieeju brigāžu darba organizācijā, ņemot vērā attīstīto valstu pieredzi – tostarp izveidojot dažāda profila un sastāva brigādes atbilstoši izsaukumu specifikai, pārorganizējot brigāžu darbu atbilstoši izsaukumu intensitātei dažādās diennakts stundās u.c. Kā norādīja L.Cipule, dienesta vadība kopā ar reģionālajām struktūrvienībām jau kopš gada sākuma strādājusi pie darba organizācijas izmaiņām.

 “Mums ir svarīgi izveidot dienestu, kurš spēj ātri reaģēt un palīdzēt kritiskās situācijās. Dienestu, uz kuru vēlas nākt strādāt jaunie mediķi un kurā spējam nodrošināt pacientiem kvalitatīvu neatliekamo medicīnisko palīdzību. Bez šīm pārmaiņām nav iespējama dienesta attīstība un ilgtermiņā arī kvalitatīvas neatliekamās medicīniskās palīdzības sniegšana pacientiem.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI