DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. jūnijā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Edgars Rinkēvičs Stokholmā diskutēs par Baltijas jūras valstu padomes nākotnes lomu reģionā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2018. gada 18. jūnijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Baltijas jūras valstu padomes (BJVP) ārlietu ministru sanāksmē Stokholmā, ko rīko Zviedrija kā pašreizējā BJVP prezidējošā valsts.

Sanāksmes dalībnieki tiks iepazīstināti ar BJVP Vīzijas grupas izstrādāto ziņojumu “Vīzija par Baltijas jūras reģionu pēc 2020. gada”. Grupā darbojās visu BJVP dalībvalstu neatkarīgi eksperti, kuri saskaņā ar BJVP Reikjavīkas deklarāciju izstrādāja dokumentu par organizācijas nākotnes lomu reģionā un nepieciešamajām reformām. Sanāksmes gaitā paredzēta diskusija par ziņojumā ietvertajiem ieteikumiem un aktuālām BJVP darbības jomām, piemēram, Baltic 2030 Rīcības plānu, sadarbību civilajā aizsardzībā, vardarbības apdraudēto bērnu tiesībām, cilvēktirdzniecību.

1. jūlijā Latvija pārņems BJVP prezidentūru, kas ilgs līdz 2019. gada 30. jūnijam. Kopš BVJP dibināšanas 1992. gadā šī būs trešā Latvijas prezidentūra. E. Rinkēvičs klātesošos iepazīstinās ar Latvijas prezidentūras prioritārajiem virzieniem, plānotajiem pasākumiem un redzējumu par organizācijas nākotni.

Tradicionāli sanāksmes nobeigumā plānots pieņemt kopējo deklarāciju. 

Informācijai

Baltijas jūras valstu padomē darbojas trīs Baltijas valstis, piecas Ziemeļvalstis, kā arī Vācija, Polija, Krievija un Eiropas Komisija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI