DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes

Nacionālā apvienība prasa iekšlietu ministra un policijas priekšnieka skaidrojumu par policistu rīcību Krievu savienības protesta gājienā

Nacionālās apvienības
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK (NA) Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Raivis Dzintars ceturtdien, 3. maijā, nosūtīja vēstuli iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim un Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim, kurā lūdz skaidrojumu par policijas darbinieku neizprotamo rīcību Latvijas Krievu savienības (LKS) 1. maijā rīkotā protesta gājienā pret pāreju uz izglītību valsts valodā.

Kā vēstulē uzsver R. Dzintars, LKS rīkotā protesta gājiena laikā, kurā biedrība vērsās pret pāreju uz izglītību valsts valodā, policijas darbinieki faktiski nereaģēja uz gājiena dalībnieku vārdiskiem un fiziskiem uzbrukumiem diviem protestētājiem, kuri gājiena laikā ar plakātu miermīlīgi pauda neapmierinātību pret gājienu.

"Gājiena dalībnieki agresīvi vērsās pret miermīlīgajiem protestētājiem, saplēšot viņu turēto plakātu. Turklāt policija ne tikai neaizturēja agresīvos gājiena dalībniekus par sabiedriskās kārtības pārkāpumiem un tīšu svešas mantas bojāšanu, neskatoties uz cietušo skaidrām norādēm, bet lika no notikuma vietas doties prom abiem vīriešiem, pret kuriem šie uzbrukumi tika vērsti," uzsver NA frakcijas vadītājs. Kā pierādījumu šim incidentam R. Dzintars arī pievienoja saites uz sociālajā tīklā "Facebook" publicētajiem video, kuros var labi pārliecināties par notikušo.

R. Dzintars atgādina: likuma "Par sapulcēm, gājieniem un piketiem" 21. panta (2) daļa nosaka, ka policijas darbinieks ir tiesīgs dot saistošus norādījumus pasākuma organizatoram, vadītājam, dalībniekiem un kārtības uzturētājiem, lai nodrošinātu šajā likumā noteikto prasību ievērošanu atbilstoši pasākuma norises vietas konkrētajiem apstākļiem. Savukārt likuma 23. panta (2) daļa nosaka: ja pasākuma dalībnieki nepakļaujas policijas darbinieka vai pašvaldības pārstāvja norādījumiem par šā likuma prasību ievērošanu, policijas darbinieks vai pašvaldības pārstāvis paziņo pasākumu par slēgtu un pieprasa, lai tā dalībnieki nekavējoties atstāj pasākuma vietu.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI