DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes

VIENOTĪBA mudina NEPLP operatīvi un stingri vērsties pret Kremļa propagandu

VIENOTĪBA
Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Partijas VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas deputāti šodien, uzklausot Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekļus par Krievijas propagandas ierobežošanu, mudināja NEPLP locekļus daudz operatīvāk un stingrāk vērsties pret Kremļa propagandu izplatošiem televīzijas kanāliem ar jau pieejamiem likumiskiem līdzekļiem, jo priekšvēlēšanu laikā dezinformācija var kļūt vēl intensīvāka un naidīgāka. Tāpat VIENOTĪBA pauž politisko atbalstu NEPLP iecerei piedāvāt grozījumus normatīvajos aktos, lai varētu stingrāk vērsties pret Krievijas propagandu Latvijas informatīvajā telpā.

“Latvijas kā pilntiesīgas Eiropas Savienības dalībvalsts izaicinājums ir rast risinājumus, kā aizkavēt un pārtraukt Krievijas propagandas izplatību Latvijā, kas var tikt uzskatīta par daļu no kaimiņvalsts īstenotās hibrīdkara taktikas. Mums jāraugās, ar kādiem likumiskiem līdzekļiem efektīvi aizsargāt savu informatīvo telpu un, jāatzīst, Lietuva šajos centienos ir krietni priekšā Latvijai, tādēļ lūdzam ņemt vērā mūsu kaimiņu pieredzi efektīvai Kremļa propagandas ierobežošanai, vēršoties pret dezinformāciju un meliem televīzijas kanālos un to retranslētajās programmās,” uz rīcību mudina Ainars Latkovskis, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs.

Tāpat VIENOTĪBAS Saeimas frakcijas deputāti mudināja NEPLP daudz aktīvāk strādāt pie jauna elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma izstrādes, par ko atbildīga ir Kultūras ministrija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI