DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. martā, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Rīgas Motormuzejā skatāms pasaules ātrākais elektroauto eO “PP100”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Rīgas Motormuzejs aicina interesentus savām acīm skatīt starptautisko Pikes Peak kalnā braukšanas sacensību čempionu elektroauto klasē – Andra Dambja un viņa komandas konstruēto “eO PP100”.

Elektromobilim ir tērauda cauruļu rāmis un oglekļa šķiedras virsbūve, tā svars - 1200 kg. Spēkrats aprīkots ar septiņiem elektromotoriem, kuru griezes moments ir 2520 Nm, jauda - 1600 ZS  un maksimālais ātrums 260 km/h.

2016.gada sacensībās latviešu konstruēto 1600ZS elektromobili pilotēja pieredzējušais jaunzēlandiešu braucējs Rīss Millens (Rhys Millen), kas 20 kilometru garo trasi ar 156 pagriezieniem pievarēja 8 minūtēs un 57 sekundēs. Elektromobiļu klasē šis rekords vēl nav pārspēts. Savukārt Pikes Peak trases rekords kopējā ieskaitē pieder franču autorallija pilotam Sebastjēnam Lēbam (Sébastien Loeb), kurš to uzstādīja 2013. gadā ar "Peugeot", finišu sasniedzot pēc 8 minūtēm un 13 sekundēm.

Tuvojošās Lieldienu brīvdienas ir lieliska izdevība apskatīt šo latviešu superauto, jo Rīgas Motormuzejs apmeklētājiem būs atvērts visas brīvdienas, kā ierasts no pl.10.00 līdz pl.18.00. Pie tam, līdz 2.aprīlim vēl var paspēt apskatīt youngtimer spēkratu izstādi "Piepildītie sapņi". Mazākajiem muzeja apmeklētājiem būs sagatavota Lieldienām piemērota aktivitāte ar olu meklēšanu muzeja ekspozīcijā. Vērīgākajiem olu meklētājam tiks kāda salda dāvaniņa no muzeja.

Par muzeju

Rīgas Motormuzejs ir Baltijā lielākais un modernākais seno spēkratu muzejs, kur apskatāma daudzveidīga seno spēkratu kolekcija no visas pasaules. Iepazīt vairāk nekā 100 spēkratu stāstus iespējams ar interaktīviem ekrāniem, videostāstiem, virtuālo realitāti un dažādām iesaistošām aktivitātēm. Muzeja plašā un daudzveidīgā ekspozīcija sagādās izklaidējošu un izglītojošu atpūtu gan pieaugušajiem, gan bērniem. Tāpat muzejs nodrošina papildu pakalpojumus: interaktīvu audio gidu, muzeja kafejnīcu, suvenīru veikalu, plašu bezmaksas autostāvvietu, bērnu rotaļu zonu un āra spēļu laukumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI