DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Apstiprināta KNAB darbības stratēģija 2018. – 2019. gadam

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Ministru prezidents ir apstiprinājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izstrādāto Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības stratēģiju 2018. – 2019.gadam.

Kā prioritārās jomas koruptīvas rīcības izskaušanai KNAB ir noteicis tiesu varas institūcijas un publiskos iepirkumus, kā arī politisko partiju un to apvienību nelikumīgas finansēšanas apkarošanu.

KNAB pastiprināta uzmanība tiks pievērsta publiskajiem iepirkumiem veselības un būvniecības nozarēs, Eiropas Savienības finansētajos projektos, kā arī iepirkumiem Latvijas lielākajās pašvaldībās.

Viens no KNAB darbības mērķiem ir mazināt naudas lomu politikā. To plānots panākt, pilnveidojot politisko partiju finansēšanas un priekšvēlēšanu aģitācijas kontroles ietvaru un apkarojot politisko organizāciju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā. Lai mazinātu politisko partiju administratīvo slogu un atvieglotu informācijas iesniegšanu un apstrādi, iecerēts ieviest elektronisku informācijas iesniegšanas sistēmu politisko partiju finansēšanas datu bāzē.

Nozīmīgi resursi tuvākajos gados tiks koncentrēti, stiprinot KNAB analītisko kapacitāti. Līdz ar to tiks sekmēta sistēmiska un proaktīva koruptīvu noziedzīgu nodarījumu novēršana un apkarošana. Noziedzīgu nodarījumu atklāšanā un izmeklēšanā aizvien lielāka nozīme ir aktīvai, uz savstarpēju uzticību balstītai sadarbībai ne tikai starp Latvijas tiesībsargājošām iestādēm un publiskas personas institūcijām, bet arī ar ārvalstu partnerdienestiem, īpaši attiecībā uz finanšu izmeklēšanu, juridisko personu atbildību un pārrobežu kukuļošanu.

Lai pārorientētu valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanu un valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu kontroli no ārējās kontroles uz institūcijas iekšējo kontroli, plānots izstrādāt un ieviest pasākumus publiskas personas institūciju vadītāju pilnvaru (kompetenču) un atbildības paplašināšanai.

[PDF] Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darbības stratēģija 2018. ̶ 2019.gadam

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI