DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. janvārī, 2018
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Jaunsargu instruktori cels kvalifikāciju šaušanas apmācību seminārā Saldū

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
No 18. līdz 26. janvārim Saldus tehnikumā un Zvārdes šautuvē norisināsies Jaunsardzes un informācijas centra organizēts mācību seminārs jaunsargu instruktoriem, kura laikā jaunsargu instruktori mācību grupās apgūs “Stacionārās kaujas šaušanas ar mazkalibra ieročiem nodarbību sagatavošanu un vadīšanu” un “Paaugstinātas un augstas bīstamības nodarbību sagatavošanu un vadīšanu”. Beidzot apmācību semināru, jaunsargu instruktori saņems sertifikātu, kas dos tiesības vadīt stacionārās kaujas šaušanas ar mazkalibra ieročiem nodarbības un paaugstinātas un augstas bīstamības nodarbības jaunsargiem.

Pamatojoties uz aizsardzības ministra R. Bergmaņa 2017. gada 11. jūlija pavēli nr. 112 "Par jaunsargu instruktoru kvalifikācijas sistēmas apstiprināšanu", ir apstiprināta jauna jaunsargu instruktoru kvalifikācijas sistēma, lai pilnveidotu un nodrošinātu vienotas prasības attiecībā uz jaunsargu instruktoru profesionālo kompetenci, tādēļ Jaunsardzes un informācijas centrā īpaša uzmanība tiek pievērsta jaunsargu instruktoru kvalifikācijas paaugstināšanai. "Jaunsargu instruktors ir pats svarīgākais posms organizācijā. Cik kvalitatīvs būs instruktors, tik kvalitatīva būs Jaunsardze, tāpēc vislielākais uzsvars Jaunsardzē tagad tiek likts uz instruktoru, lai viņš kvalitatīvi un droši varētu apmācīt savus jaunsargus. Apmācību seminārā Saldū galvenais būs apgūt drošības noteikumus, jo jaunsargu drošība nodarbībās ir prioritāte, viss pārējais ir pakārtots. Vecākiem ir jābūt pārliecinātiem, ka viņu bērns, piedaloties Jaunsardzes pasākumos, ir drošībā," uzsver Jaunsardzes un informācijas centra direktors pulkvežleitnants Aivis Mirbahs.

Plānots, ka augustā notiks nākamais apmācību seminārs – nodarbību vadīšanas un sagatavošanas kurss, kurā uzmanība tiks veltīta lauka kaujas iemaņām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI