DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. novembrī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

UNESCO jaunās ģenerāldirektores amatā apstiprina Odriju Azulē no Francijas

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Publicitātes attēls

Piektdien, 10. novembrī, UNESCO Ģenerālās konferences 39. sesijas laikā Francijā, Parīzē notika UNESCO ģenerāldirektora amata kandidātes Odrijas Azulē (Audrey Azoulay) apstiprināšana jaunievēlētajā amatā.
Francūziete Odrija Azulē savus amata pienākumus sāks pildīt šī gada 15. novembrī, pārņemot tos no līdzšinējās UNESCO ģenerāldirektores Irinas Bokovas. Bokovas kundze bija pirmā sieviete, kas ieņēma šo amatu, turklāt savus pienākumus pildīja kopš 2009. gada divus periodus pēc kārtas. Šogad uz jaunā ģenerāldirektora / ģenerāldirektores amatu pretendēja deviņi kandidāti, pārstāvot Franciju, Ēģipti, Ķīnu,  Azerbaidžānu, Gvatemalu, Irāku, Vjetnamu, Kataru un Libānu. 

Odrija Azulē, dzimusi 1972. gadā, no 2016. gada līdz 2017. gada maijam pildījusi Francijas kultūras ministres pienākumus. Profesionālo darbību uzsākusi Francijas sabiedriskās apraides iestādēs, pēcāk darbojusies kā juridisko jautājumu eksperte Eiropas Komisijā kultūras un komunikācijas jautājumos. Karjeru turpinājusi Francijas Nacionālajā kinematogrāfijas centrā. Azulē kundze  Lielbritānijā Lankasteras universitātē  ieguvusi maģistra grādu biznesa administrācijā un Francijas Politikas zinātņu institūtā studējusi politikas zinātni, kā arī  absolvējusi Francijas Publiskās administrācijas skolu. 

UNESCO ģenerāldirektors ir administratīvais organizācijas vadītājs. Saskaņā ar UNESCO Konstitūciju ģenerāldirektoru nominē Izpildpadome un apstiprina Ģenerālā konference uz laika periodu – četri gadi. Ģenerāldirektors var tikt atkārtoti ievēlēts arī uz otru amata pienākumu pildīšanas periodu. 

UNESCO Ģenerālās konferences 39. sesija norisinās UNESCO galvenajā mītnē Parīzē, Francijā no šī gada 30. oktobra līdz 14. novembrim. 


 

UNESCO Ģenerālā konference ir augstākā organizācijas lēmējinstitūcija, kas pulcē visu dalībvalstu pārstāvjus reizi divos gados, lai izvērtētu iepriekšējā darbības posma rezultātus, izstrādātu un apstiprinātu UNESCO vispārējo politiku, ievēlētu pārstāvjus organizācijas Izpildpadomē un vairākās starpvaldību komisijās un padomēs. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI