DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Apstiprināti 39 Nordplus programmas projekti

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šogad Ziemeļu Ministru padomes izglītības un pētniecības mobilitātes programmas Nordplus projektu konkursā Latvijas izglītības iestādes iesniegušas 74 projektu pieteikumus piecās Nordplus apakšprogrammās, no tiem apstiprināti 39 projekti ar kopējo finansējumu 779 742 eiro. Projekti ir vērsti uz sadarbības stiprināšanu ar Ziemeļvalstīm, pilnveidojot izglītības sistēmu un ieviešot tajā jauninājumus.

Jauniešu apakšprogrammā no 27 Latvijas izglītības iestāžu iesniegtajiem pieteikumiem Nordplus programmas komiteja, kurā pārstāvētas visas programmas dalībvalstis, apstiprināja 16 projektus ar kopējo programmas finansējumu 287 520 eiro. Šajos projektos ir paredzēta viena skolēnu apmaiņa, piecas klašu un astoņas pedagogu apmaiņas, trīs attīstības projekti un viena sagatavošanās vizīte. Piemēram, pirmsskolas izglītības iestāde "CreaKids" savā projektā plāno izveidot izglītības programmu visai ģimenei par atbildīgu dzīvesveidu.

Pieaugušo izglītības apakšprogrammā no 24 iesniegtajiem pieteikumiem no Latvijas apstiprināti astoņi projekti, paredzot tiem 207 060 eiro. Šajā apakšprogrammā apstiprināts arī Latvijas Mutvārdu vēstures pētnieku asociācijas "Dzīvesstāsts" projekts "No pagātnes uz nākotni: migrācija un integrācija Dzīvesstāstu tīklā". Desmit apakšprogrammā apstiprinātajos projektos Latvijas organizācijas līdzdarbojas kā partneri citu valstu projektos.

Augstākās izglītības apakšprogrammā savukārt atbalstu saņēma 13 Latvijas institūciju projektu pieteikumi no 15 iesniegtajiem ar kopējo finansējumu 192 800 eiro, t.sk. astoņi mobilitātes projekti, četri intensīvie kursi, divi tīklošanās un viens attīstības projekts. Latvijas Kristīgā akadēmija, piemēram, projektā plāno izveidot Baltijas – Ziemeļvalstu augstākās izglītības platformu starpdisciplinārām migrācijas un bēgļu studijām no integratīvās teoloģijas metodoloģijas perspektīvas.

Horizontālajā apakšprogrammā, kas veido saikni starp Jauniešu, Augstākās izglītības un Pieaugušo izglītības programmām, kā arī dažādiem sektoriem – izglītības, valsts  un privāto - šogad apstiprināti divi projekti no sešiem Latvijas pieteikumiem par kopējo summu 92 362 eiro. Viens no tiem ir Latvijas Universitātes projekts, kurā plānots izveidot un ieviest programmu jauno skolotāju karjeras atbalstam un efektīvai integrācijai izglītības vidē. Savukārt Ziemeļvalstu valodu apakšprogrammā šogad uzsāks četrus projektus, kuros Latvijas organizācijas līdzdarbojas kā partneri.

Ikgadējā Nordplus projektu konkursā projektus var iesniegt izglītības iestādes un organizācijas, kas darbojas izglītības jomā, veidojot sadarbību ar kādu no Baltijas vai Ziemeļvalstīm.

Šobrīd notiek darbs pie jaunā programmas perioda 2018. - 2020. gadam prioritāšu izstrādes un dokumentācijas sagatavošanas, lai jau šā gada 1. novembrī izsludinātu pirmo jaunā programmas perioda projektu konkursu. Plānots, ka projektus iesniegšanas termiņš būs 2018. gada 1. februāris.

Šā gada novembrī un decembrī VIAA plāno organizēt informatīvos seminārus interesentiem un projektu pieteicējiem par jaunā Nordplus programmas perioda prioritātēm, sniedzot  praktiskus padomus projektu plānošanai. Informācijai par semināru norisi sekojiet VIAA mājaslapā.

Latvijā Nordplus nacionālā informācijas biroja funkcijas pilda Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Plašāka informācija par Nordplus programmu pieejama VIAA mājaslapā vai  Nordplus oficiālajā mājaslapā, savukārt informācija par apstiprinātajiem projektiem – Nordplus projektu datubāzē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI