DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. jūlijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Maijā apstrādes rūpniecībā saražots par 9,4% vairāk nekā pirms gada

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saskaņā ar Centrālās statistikas pārvaldes datiem apstrādes rūpniecības izlaides apjomi maijā pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem bija par 9,4% lielāki nekā pirms gada. Savukārt, mēneša laikā apstrādes rūpniecības izlaide pēc sezonāli izlīdzinātiem datiem pieauga par 3,1%. Kopumā gada piecos mēnešos ražošanas apjomi par 7,3% pārsniedza pagājušā gada rādītāju (pēc sezonāli neizlīdzinātiem datiem).

Lielāko devumu rūpniecības izaugsmē maijā veidoja iekārtu un mašīnu ražošana (pieaugums par 26,5%), transportlīdzekļu ražošana (+18,2%), kokrūpniecība (6,8%), pārtikas rūpniecība (+7,5%), dzērienu ražošana (+10,2%), nemetālisko minerālu izstrādājumu ražošana (+11,4%) un citas nozares.

Ievērojama izaugsme maijā gada griezumā turpinājās strauji augošajās elektrisko iekārtu (+51,1%) un datoru, elektronisko un optisko iekārtu (+24,9%) ražošanas nozarēs.

Savukārt ražošanas apjomi maijā gada griezumā samazinājās vienīgi papīra izstrādājumu ražošanas nozarē (-0,9%).

Maijā nozares apgrozījums pieauga līdzīgi kā izlaides apjomi. Vietējā tirgū realizētās produkcijas apjomi pieauga nedaudz mērenāk, savukārt straujāk – eksportētajai produkcijai.

Ekonomikas ministrija prognozē, ka kopumā 2017. gadā apstrādes rūpniecībā būs stabila izaugsme, ko noteiks gan uzņēmēju spēja palielināt konkurētspēju, gan pieprasījuma dinamika lielākajos eksporta tirgos – ES un NVS valstīs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI