DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tiesu sistēma
1
1

Krimināllietā par Latvijas Republikas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā, 17 apsūdzētajiem piemērots brīvības atņemšanas sods uz četriem mēnešiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 7. jūnijā Alūksnes rajona tiesa par Latvijas Republikas valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu personu grupā, katram no 17 apsūdzētajiem piemērojusi četru mēnešu brīvības atņemšanas sodu, nosakot izraidīšanu no Latvijas Republikas, nosakot ieceļošanas aizliegumu uz pieciem gadiem.

Tiesa apsūdzētos atzina par vainīgiem Krimināllikuma 284. panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā

Alūksnes rajona prokuratūras virsprokurore uzturēja apsūdzību pret 17 Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņiem, kuri šā gada 28. martā, nolūkā nokļūt darba meklējumos Eiropā, personu grupā tīši nelikumīgi šķērsoja Krievijas Federācijas un Latvijas Republikas robežu Alūksnes novada Pededzes pagasta apkaimē.

Piebilstams, ka minētās apsūdzētās personas Latvijas Republikas teritorijā sagaidīja divas personas, lai palīdzētu tām šķērsot upi un ar automašīnu nogādātu līdz nākamajai vietai, kur viņus sagaidītu trīs citas personas, lai ar automašīnu nogādātu Polijas Republikā.

Vjetnamas Sociālistiskās Republikas pilsoņiem neizdevās pārkāpt pārvietotāju automašīnās, jo tos 2017. gada 28. martā aizturēja robežsardzes darbinieki.

Prokuratūra iepriekš vēstīja, ka 2017. gada 25. maijā Alūksnes rajona tiesai nodevusi kriminālprocesu pret pieciem apsūdzētajiem par organizētā grupā veiktu liela personu skaita nelikumīgu pārvietošanu pāri valsts robežai.

Viens no apsūdzētajiem Igaunijas Republikas pilsoņiem, papildus nelikumīgai personu pārvietošanai, apsūdzēts arī par to, ka piedāvājis kukuli valsts amatpersonai, lai tā, izmantojot savu dienesta stāvokli, nodrošinātu iespēju pārvietot nelegālos imigrantus no Krievijas Federācijas uz Latvijas Republiku.

Viena persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 323. panta pirmās daļas un Krimināllikuma 285. panta trešās daļas, savukārt četras pārējās pēc Krimināllikuma 285. panta trešās daļas.

Alūksnes rajona tiesa krimināllietu pret organizētās grupas dalībniekiem vēl nav izskatījusi.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI