DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Prokuratūra tiesai nodevusi t.s. “Latvijas Krājbanka” pamatlietu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
2017. gada 2. jūnijā prokuratūra tiesai nosūtījusi krimināllietu par akciju sabiedrības “Latvijas Krājbanka” finanšu līdzekļu 90 miljonu eiro apmērā piesavināšanos.

Kriminālprocesā apsūdzības celtas kopumā piecām bijušajām akciju sabiedrības "Latvijas Krājbanka" atbildīgajām amatpersonām.

Viena persona saukta pie kriminālatbildības par akciju sabiedrības "Latvijas Krājbanka" finanšu līdzekļu (svešas mantas) piesavināšanos lielā apmērā, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un pārsniegšanu mantkārīgā nolūkā, kā arī par statistikas pārskatu un statistiskās informācijas viltošanu un slēpšanu.

Otra persona saukta pie kriminālatbildības par svešas mantas piesavināšanās lielā apmērā organizēšanu, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kā arī par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanu lielā apmērā.

Trešā persona saukta pie kriminālatbildības par svešas mantas piesavināšanās lielā apmērā atbalstīšanu un pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā.

Vēl divas personas sauktas pie kriminālatbildības par svešas mantas piesavināšanās lielā apmērā atbalstīšanu, pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā, kā arī par noziedzīgi iegūtu finanšu līdzekļu legalizēšanas lielā apmērā atbalstīšanu.

Lieta nodota izskatīšanai Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra pašlaik atturas no detalizētāku komentāru sniegšanas.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI