DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Apstiprina 2017./2018. mācību gada valsts pārbaudes darbu norises laikus

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Trešdien, 3. maijā, apstiprināti Ministru kabineta noteikumi "Noteikumi par valsts pārbaudes darbu norises laiku 2017./2018. mācību gadā", kas paredz diagnosticējošos darbus 3. un 6. klašu skolēniem organizēt 2018. gada februārī un martā, svešvalodu centralizētos eksāmenus vispārējā vidējā izglītībā organizēt no 13. līdz 16. martam, savukārt pārējos valsts pārbaudījumus 9. un 12. klašu skolēniem - maijā un jūnijā.

Noteikumi nosaka datumus valsts pārbaudes darbiem nākamajā mācību gadā tiem skolēniem, kuriem atbilstoši valsts vispārējās izglītības standartiem, valsts profesionālās vidējās izglītības standartam un valsts arodizglītības standartam attiecīgajā mācību gadā ir jākārto noteiktie valsts pārbaudes darbi, kā arī tiem, kuri attaisnojošu iemeslu dēļ nav varējuši kārtot valsts pārbaudes darbus noteiktajos laikos. Noteikumi nosaka arī norises laiku eksāmeniem, kurus organizē pašvaldības izglītības speciālists, izglītības pārvaldes vai izglītības iestāde.

Ņemot vērā 2017./2018. mācību gadā paredzēto valsts pārbaudījumu norises plānojumu, sertifikātus par vispārējo vidējo izglītību plānots izsniegt 2018. gada 29. jūnijā.

Diāna Āboltiņa
Valsts izglītības satura centrs
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI