DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Talsos - “Laiks nevienu negaida”

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Sestdien, 2017.gada 20.maijā plkst.19:00 Latvijas Lauksaimniecības muzejs aicina apmeklēt tradīcijām bagāto Muzeju nakts pasākumu Talsos - “Laiks nevienu negaida”.

Šogad pasākumu atklās atraktīvās un ugunīgās "čigānietes" no amatierteātra "Ugāles drāma" kopā ar rokdarbu kopas "Paukers" radošajām dalībniecēm no Ances, bet plkst.20:00-22:00 jautrās čigānietes aicinās ik vienu iegriezties "zīlēšanas vagoniņā", kurš būs piestājis mazbānīša stacijā "Talsi".

Plkst.20:00 teātra mīļotājus priecēs Valdemārpils amatierteātra "Atspulgs" teatralizēts uzvedums "Laiks ir nauda".

Plkst.19:00-24:00 lielgabarīta muzeja krājumu priekšmetu glabātuvē apmeklētājiem būs iespēja apskatīt laika zoba radītos nedarbus.

Savukārt muzeja telpās darbosies amatnieku, rokdarbnieču un mājražotāju tirdziņš – "Laiks – izgaršot, izbaudīt un iegādāties", kā arī būs atvērta pastāvīgā muzeja ekspozīcija un jaunums -  talsenieka Kārļa Volanska traktoru un auto modelīšu izstāde "Izmēram nav nozīmes 2 vai "MAZAIS VĀĢIS" sāk ripot...".

Otrā stāva zālē mazajiem apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja darboties radošajā darbnīcā "Pulkstenīti tiku taku, paklausies, ko es tev saku", bet par muzikālo noskaņu pasākuma laikā gādās muzikanti Indra un Normunds no Popes.

Šogad pasākumā "Muzeju nakts" domāsim par laiku, skaitīsim laiku un vizualizēsim laiku! Laiks nevienu negaida, būs vērtīgi, ja krāsim katru momentu, kas mums dots, dalīsimies tajā ar īpašiem cilvēkiem savā dzīvē, tad tas būs vērtīgāks. Vienlaikus pieminēsim "mūžīgi jauno" dzejnieku VEIDENBAUMU, kam apaļi 150, tāpēc pasākumu devīze - "Laiks ātrāki steidzas kā vagona rats" (E.Veidenbaums).

Laika rats nerimstoši griežas – kas šodien jauns, rītu vecs un atkal jauns, un atkal vecs. Muzeji visā pasaulē, vācot un glabājot, cenšas laika ratu bezcerīgi, ja ne pagriezt atpakaļ, tad vismaz palēnināt vai apturēt tā gaitu. Tas ir pretēji dabiskajai kārtībai – lietas rada, lai tās lietotu un visbeidzot izmestu. Bet mums patīk atskatīties pagātnē, jo drošāk dzīvot, ja ir uz kā balstīties. Pirms mums daudz kas ir bijis, pēc mums daudz kas būs. Mēs neesam vieni, lai arī laika rats steidz uz priekšu.

Valsts tehniskās uzraudzības aģentūra arī šogad solidarizējas kopā ar Muzeju nakts pasākuma organizatoriem un aicinām vērīgi palūkoties uz lietām sev apkārt!

Muzeju nakts pasākuma laikā apmeklētājiem durvis vērs arī Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejā "Pikšas" Dobeles novadā ar speciāli veidotu programmu "Darbošanās laiks".

Visos pasākumos ieeja bez maksas. Uz tikšanos!​

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI