DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. aprīlī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Noslēdzies nacionālais konkurss lauksaimniecības tehnikas mehāniķiem

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Nacionālajā jauno profesionāļu meistarības konkursā SkillsLatvia 2017 profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem lauksaimniecības tehnikas mehāniķa profesijā pirmo vietu ieguvis Klāvs Dunajevs no Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma. Otro un trešo vietu izcīnīja Andis Kārkliņš un Nauris Elmārs Elstiņš no Priekuļu tehnikuma.

Konkursu, kas no 6. līdz 7. aprīlim norisinājās izstāžu kompleksā "Rāmava" paralēli lauksaimniecības tehnikas izstādei "Pavasaris 2017", kā arī uzņēmumu "Konekesko Latvija" un "Silja" tehnikas remonta servisos, organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA).

Divu dienu laikā konkursanti demonstrēja savas prasmes spēkratu un lauksaimniecības mašīnu sagatavošanā darbam. Jaunie profesionāļi, ievērojot darba un vides aizsardzības prasības un apliecinot spēju sadarboties ar klientu, veica arī diagnostiku, tehnisko apkopi un remontu, mezglu un agregātu demontāžu, montāžu, remontu un regulēšanu atbilstīgi tehniskajai dokumentācijai.

"To pieredzi, ko konkursanti ir guvuši gatavošanās periodā un konkursa laikā, neviens nevar atņemt. Varu to apgalvot no savas pieredzes, jo dalība gan nacionālajā, gan starptautiskajā konkursā man deva lielu stimulu turpināt mācīties, pilnveidojot savas profesionālās kompetences ik dienu. Arī darbs konkursa vērtēšanas komisijā man ir jauna pieredze un izaicinājums," atzīst Krišjānis Jurāns, konkursa vērtēšanas komisijas loceklis un EuroSkills 2016 bronzas medaļas ieguvējs lauksaimniecības tehnikas mehāniķu konkursā.

Konkursa laureātiem būs iespēja turpināt profesionālo prasmju pilnveidi, iesaistoties VIAA īstenotajā programmā starptautisko konkursu EuroSkills un WorldSkills kandidātu sagatavošanai.

Nacionālo jauno profesionāļu meistarības konkursu VIAA rīkoja, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu transporta un loģistikas nozares profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm. Konkursu atbalstīja SIA "A.M.L." - izstāžu komplekss "Rāmava", SIA "Konekesko Latvija", SIA "Silja", SIA "Amazone", SIA "Autex" un Lauksaimniecības tehnikas ražotāju un tirgotāju asociācija.

Konkurss notika projekta "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.

 

Kristīne Keiča
VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI