DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

E-prasmju nedēļā: UNESCO LNK vebinārs par personības attīstību digitālajā laikmetā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
E-prasmju nedēļā trešdien, 29. martā, no plkst. 10.00 līdz 11.30 kompetences centrā „Lielvārds” UNESCO Latvijas Nacionālā komisija (LNK) sadarbībā ar partneriem rīkos diskusiju – vebināru par personības attīstību digitālajā laikmetā. Tajā eksperti runās par medijpratību kā priekšnoteikumu izglītībai ilgtspējīgai attīstībai, kas aicina mācīties mācīties, mācīties kļūt un mācīties pārveidot.

Diskusijā tiks apkopoti priekšlikumi un sniegti padomi Latvijas skolotājiem, tālākizglītotājiem, pasniedzējiem u.c. izglītotājiem, kurus ņemt vērā, mācot un mācoties 21. gadsimtā.

"21. gadsimta digitālās kultūras uzplaukums rada aizvien jaunus izaicinājumus ikviena spējai pielāgoties pārmaiņām, uzturoties gan virtuālajā, gan reālajā pasaulē. Tehnoloģijas sniedz plašas iespējas informācijas pieejamībā un zināšanu bagātināšanā, bet tajā pašā laikā var radīt arī draudus privātumam, ietekmēt cilvēka pašapziņu, personības izaugsmi, lēmumu pieņemšanas procesu un līdz ar to arī izvēļu izdarīšanu dzīvē," stāsta UNESCO LNK ģenerālsekretāre Baiba Moļņika, kura būs arī vebināra moderatore.

Šobrīd pētījumi par medijpratību, informācijpratību, digitālo pratību un mediju lietošanas paradumiem kļūst aizvien aktuālāki, jo tie dod ieskatu situācijas dinamikā un piedāvā iespējamos risinājumus. Arī UNESCO pasaulē aktīvi skaidro medijpratības un informācijpratības konceptu, uzsverot, ka šīs kompetences dod iespēju izprast informācijas sniedzēju funkcijas un kritiski izvērtēt ziņu sniegto saturu. Medijpratība un informācijpratība rosina domāt ne vien par plašsaziņas līdzekļu, bet arī par cita veida informācijas avotu, īpaši sociālo mediju un reklāmas industriju, ietekmi uz jaunu cilvēku identitātes veidošanu.

Vebinārā piedalīsies:

  • Zanda Rubene, Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes profesore,
  • Aija Tūna, Izglītības un jauniešu projekta vadītāja Latvijas valsts simtgades birojā,
  • Guna Spurava, Latvijas Universitātes UNESCO Medijpratības katedras vadītāja,
  • Ineta Upeniece, Valsts izglītības satura centra Vispārējās izglītības satura nodrošinājuma nodaļas vadītāja,
  • Liene Valdmane, Valsts izglītības satura centra vecākā eksperte, Drošāka interneta centra izglītības darba vadītāja,
  • Andris Gribusts, izglītības uzņēmuma "Lielvārds" kompetences centra  vadītājs.

Vebināram ikviens aicināts sekot līdzi tiešsaistē: http://lielvards.lv/kompetences-centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI