DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. martā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aicina pieteikties erudīcijas konkursam un nopelnīt nedēļu garu piedzīvojumu vasaras nometnē

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
8. un 9. klašu skolēni un viņu skolotāji vēl līdz 20. martam var pieteikties Latvenergo erudīcijas konkursam „Fizmix Eksperiments”. Lai reģistrētos konkursam, jāizveido komanda, kurā ir pieci skolēni un viens skolotājs. Katra Latvijas reģiona 10 komandas, kas sevi pierādīs konkursa neklātienes kārtā, tiksies vienā no fināliem un cīnīsies par galveno balvu – nedēļu garu piedzīvojumu visai komandai īpašā vasaras nometnē.

Līdz šim konkursam pieteikušās vairāk nekā 80 komandas. Visaktīvāk piesakās komandas no Latgales, Rīgas reģiona un Rīgas pilsētas, savukārt mazāk aktīvas pašreiz ir skolas no Zemgales, Vidzemes un Kurzemes. Reģistrēto komandu saraksts pieejams www.fizmix.lv/eksperiments/komandu-tops.

Pēc reģistrācijas no 21. marta līdz 12. aprīlim notiks atlases kārta neklātienē, kur komandām būs jāveic aizraujoši fizikas eksperimenti, kas nav atrodami nevienā mācību grāmatā. Savukārt no aprīļa beigām līdz maija vidum tiks organizētas sešas fināla spēles, pa vienai katram reģionam – Kurzemes, Zemgales, Vidzemes, Latgales un Rīgas, kā arī Rīgas pilsētai. Detalizēta konkursa norise pa posmiem pieejama www.fizmix.lv/eksperiments/jaunums/iepazisties-ar-fizmix-eksperiments-norisi.

Par erudīcijas konkursu

Līdz šim erudīcijas konkurss bija pazīstams ar nosaukumu "Eksperiments", bet šogad tas apvienots ar otru Latvenergo izglītības iniciatīvu – fizikas mācību portālu "Fizmix" un turpmāk tiks dēvēts par "Fizmix Eksperimentu". Fizikas erudīcijas konkurss notiek jau 22. gadu, un tajā piedalās katra piektā Latvijas pamatskola. Tā mērķis ir saistošā veidā radīt jauniešos interesi par fiziku, parādīt, kā teorētiskās zināšanas iespējams izmantot praksē, kā arī mudināt jauniešus nākotnē izvēlēties inženiertehniskās profesijas.

Konkursa atbalstītāji

Latvenergo konkursu organizē kopā ar izglītības uzņēmumu Lielvārds, Dobeles dzirnavnieks, Kārums, skolēnu un studentu karti ISIC, Sporta komplekss 333, unikālu brīvā laika pavadīšanas iespēju veidotāju Quest Lab, kinoteātri Cinamon, boulinga un izklaides centru Fantasy Park un Jauno Rīgas teātri.

Inga Cīrule
Erudīcijas konkursa koordinatore          

Ilvija Līvmane
AS "Latvenergo"
Komunikācijas projektu vadītāja

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI