DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. februārī, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Sākusies pieteikšanās Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļai 2017

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Jau trešo gadu pēc kārtas no 30. maija līdz 5. jūnijam Latvijā un visā Eiropā norisināsies Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļa, kas sniedz iespēju ikvienam interesentam un organizācijai popularizēt uz ilgtspējīgu attīstību vērstas aktivitātes un pasākumus, kā arī izcelt savu ieguldījumu Apvienoto Nāciju Organizācijas izvirzīto Ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanā.

Eiropas Ilgtspējīgas attīstības nedēļā (European Sustainable Development Week – ESDW) ik gadu notiek vairāk nekā 4000 pasākumu, kas vērsti uz ilgtspējīgu attīstību, rūpējoties par mūsu planētas, cilvēku un resursu nākotni. Ikviens interesents ir aicināts iepazīties ar informāciju par ESDW 2017, citu dalībnieku aktivitātēm un pieteikt savu ideju vai projektu, kas atbalsta ilgtspējīgu attīstību un Ilgtspējīgas attīstības mērķu (IAM) sasniegšanu. 

ESDW pauž atbalstu un iesaista sociāli aktīvus iedzīvotājus un atbildīgus uzņēmumus visā Eiropā 2015. gadā apstiprinātās globālās ilgtspējīgas attīstības Dienaskārtības līdz 2030. gadam (Agenda 2030) un tajā ietverto 17 Ilgtspējīgas attīstības mērķu (Sustainable Development Goals jeb SDGs; latviski – IAM) sasniegšanā. Dienaskārtība 2030 identificē galvenos ilgtspējas izaicinājumus, ar ko pasaule šobrīd saskaras vides, sociālā un ekonomiskā dimensijā un kas prasa tūlītēju rīcību no visām iesaistītajām pusēm visos lēmumu pieņemšanas un izpildes posmos.

Aicinām pieteikt projektus un idejas, kuru publicitātes pasākumi tiks īstenoti laika posmā no 2016.  gada 30. maija līdz 5. jūnijam, ESDW tīmekļa vietnē: http://www.esdw.eu/ līdz š.g. 29. maijam. Dalība ESDW sniedz iespēju popularizēt ilgtspējas iniciatīvas, paust organizācijas sociālo atbildību un vērtības caur reāliem piemēriem, kā arī uzskatāmi parādīt savu līdzdalību IAM sasniegšanā, vienlaikus ļaujot iepazīties ar citām tematiskām aktivitātēm visā Eiropā un iegūstot starptautiskus kontaktus turpmākai sadarbībai. Visa informācija par ESDW 2017 ietvaros organizētajiem pasākumiem pēc to apstiprināšanas tiek ievietota un ir pieejama ESDW tīmekļa vietnē.

Pagājušogad ESDW 2016 veiksmīgi aizvadīja vairāk kā 4200 uz ilgtspējīgu attīstību vērstus pasākumus gandrīz 40 Eiropas valstīs, t.sk. astoņus pasākumus Latvijā. ESDW mērķis ir popularizēt ilgtspējīgu attīstību veicinošas aktivitātes un projektus, izceļot iesaistīto dalībnieku ieguldījumu IAM sasniegšanā un kalpojot par virtuālās tīklošanās platformu Eiropas mērogā. ESDW organizē Vīnes Ekonomikas un biznesa universitātes Ilgtspējīgas vadības institūts Eiropas ilgtspējīgas attīstības tīkla (ESDN) darbības ietvaros sadarbībā ar ESDW dalībvalstu kontaktpunktiem. Latvijā ESDW kontaktpunkta funkcijas veic Pārresoru koordinācijas centrs (PKC). 

Papildu informācija un pieteikšanās e-forma pieejama ESDW tīmekļa vietnē: http://www.esdw.eu/.

Elīna Krūzkopa
Pārresoru koordinācijas centrs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI