DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. janvārī, 2017
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Graube: Mūsu pagātnes mantojuma un vērtību nodošana jauniešiem ir ikviena barikāžu dalībnieka pilsoniskā atbildība

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Šodien, 13.janvārī plkst.18 Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube tiksies ar barikāžu dalībniekiem un piedalīsies piemiņas ugunskura iedegšanā pie pieminekļa Zaķusalas barikāžu aizstāvjiem.

"Barikāžu atceres pasākumi ir iespēja vēlreiz piedzīvot un augstu godā turēt vēsturiski izšķirošus brīžus, kas uzskatāmi apliecināja mūsu tautas gara stiprumu, spītu un vienotību. Uzskatu, ka mūsu pagātnes mantojuma un vērtību nodošana jauniešiem, kuri par barikādēm dzirdējuši vai no vecākiem vai vēstures stundās, ir ikviena barikāžu dalībnieka pilsoniskā atbildība," uzsver ģenerālleitnants R.Graube

Pasākuma laikā tiks iedegts barikāžu dalībnieku piemiņai veltīts atceres ugunskurs, kam sekos uzrunas un Jaunsargu svinīgais zvērests.

1991.gada 13.janvāra vakarā Rīgā sāka celt barikādes, lai aizsargātu Augstākās padomes ēku, televīziju, Daugavas tiltus un citus stratēģiski svarīgus objektus.

16. janvārī sāka aktivizēties OMON vienība. Apšaudē pie Vecmīlgrāvja tilta gāja bojā Satiksmes ministrijas šoferis Roberts Mūrnieks. Tomēr asiņainākie notikumi risinājās 20. janvārī, kad OMON mēģināja ieņemt Iekšlietu ministrijas ēku. Bojā gāja pieci cilvēki, kuru vidū bija skolnieks Edijs Riekstiņš, divi iekšlietu darbinieki - Vladimirs Gomonovičs, Sergejs Konoņenko – un Rīgas kinostudijas operatori Andris Slapiņš un Gvido Zvaigzne. Daudzi barikāžu dalībnieki šobrīd strādā aizsardzības nozarē.

kapteine Sandra Brāle
AM Militāri publisko attiecību departamenta
Preses nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI