DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. decembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Rosina noteikt Autotransporta darbinieka atzīmējamo dienu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts sekretāru sanāksmē, 15.decembrī, izsludināts Satiksmes ministrijas izstrādātais likumprojekts „Grozījumi likumā „Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām””, kas paredz noteikt Autotransporta darbinieku dienu kā atzīmējamu dienu.

Sagatavoti grozījumi likuma pantā, kas nosaka atceres un atzīmējamās dienas, nosakot septembra mēneša trešo svētdienu par Autotransporta darbinieku dienu.

Autotransporta darbinieku dienu kā atzīmējama diena tika noteikta 1976.gadā, kuru atzīmēja oktobra pēdējā svētdienā un tai ir senas tradīcijas. Tās pirmsākumi meklējami 20. gadsimta 30. gados, kad tika atzīmēta Šoferu diena.

Kopš Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas Autotransporta darbinieku diena valstī kā atzīmējama diena nav norādīta. Neraugoties uz to, Latvijā ir uzņēmumi un pašvaldības, kas oktobra pēdējā svētdienā praktizē šīs dienas atzīmēšanu, piemēram, a/s "Talsu autotransports", pašvaldības SIA "Ventspils reiss", Rēzeknes novada pašvaldība.

Ņemot vērā to, ka autotransporta nozare sniedz lielu ieguldījumu valsts ekonomikā un pakalpojumu sniegšanā iedzīvotājiem, kā arī to, ka Latvijā šajā nozarē ir nodarbināti vairāk kā 65000 darbinieku, likumprojekta mērķis ir sekmēt un celt autotransporta nozares un tajā strādājošo darbinieku prestiža līmeni sabiedrībā un veicināt darbinieku motivāciju, kā arī ieinteresēt jauniešus apgūt autotransporta specialitātes.

Atbalstu sagatavotajiem likuma grozījumiem paudusi Biedrība "Autopārvadātāju Asociācija "Latvijas auto"", biedrība "Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija" un Latvijas sabiedrisko pakalpojumu un transporta darbinieku arodbiedrība LAKRS.

Likumprojekts nodots saskaņošanai ministrijām, tas vēl jāakceptē valdībā un jāpieņem Saeimā.

Aivis Freidenfelds
Komunikācijas nodaļas vadītājs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI