DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Kārlis Šadurskis
izglītības un zinātnes ministrs
17. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes

Kopības izjūta brīvības svētkos ir vērtība, kas mūsu valsti veido patiesi stipru

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Valsts svētku noskaņās vēlos paust visdziļāko pārliecību, ka pašapziņa, cieņa un piederība ir mūsu tautas, valsts brīvības pamats un spēks stiprai Latvijai. Ar optimismu raugos, ka cieņas un goda apliecinājumi Latvijas Republikas neatkarības proklamēšanas gadadienai un valsts patriotisma nedēļai kļūst par gada nozīmīgākajiem svētkiem. To apliecinām mēs katrs pats - ar simboliem, klātbūtni svētku pasākumos, ar lepnumu un pašapziņu demonstrējot piederību Latvijai.

Manas Latvijas sapnis sakņojas jaunlatviešu pārliecībā un domās, kas bija pamats Latvijas neatkarībai. Sirdī esmu pārliecināts, ka mūsu ceļš laimīgai un pārtikušai Latvijai ir izglītībā un zinātnē. Zināšanas, intelekts, pašcieņa un pašvērtējums ir mūsu valsts nākotnes lielākais kapitāls un iespēja.

Es izjūtu prieku un pateicību par tām ģimenēm, vecākiem, skolotājiem, kas mūsu bērnos radījušas, rada un ar savu attieksmi arī turpmāk veidos mūsu tautas pašapziņu, mīlestību un piederību Latvijai.

Lai valsts brīvības svētki ir svētki un tradīcija katrā mājā, ģimenē un skolā. Aicinu ikvienu apmeklēt valsts svētku tradīciju un simboliskos pasākumus! Rīgā vērot Nacionālo bruņoto spēku vienību militāro parādi 11.novembra krastmalā vai godināt valsts dibināšanas gadskārtu ar studentu korporāciju gājienu no Brīvības pieminekļa līdz Mātes Latvijas tēlam Rīgas Brāļu kapos, piedalīties citos svētku pasākumos savā pilsētā un novadā. Cieņa un kopības izjūta ir tās vērtības, kas mūsu valsti veido patiesi stipru un mūžīgu.

Priecīgus svētkus!

Izglītības un zinātnes ministrs,
Kārlis Šadurskis

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI