DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Bērnus nedrīkstēs iekļaut enerģijas dzērienu, augu smēķēšanas produktu un elektronisko cigarešu reklāmās

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saeima ceturtdien, 17.novembrī, galīgajā lasījumā pieņēma grozījumu Reklāmas likumā, kas paredz aizliegumu bērnus iekļaut arī augu smēķēšanas produktu, elektronisko cigarešu, kā arī enerģijas dzērienu reklāmās.

Līdz šim regulējums noteica, ka bērnus aizliegts izmantot alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu reklāmā. Tāpat šādas reklāmas aizliegts bērniem adresēt.

Likuma grozījums noteic, ka arī augu smēķēšanas produktu, elektronisko smēķēšanas ierīču un to uzpildes tvertņu, kā arī enerģijas dzērienu reklāmās ir aizliegts izmantot bērnus, kā arī šādas reklāmas viņiem adresēt.

Tabakas izstrādājumu, elektronisko cigarešu un uzpildes flakonu reklāmas no šī gada maija vidus var būt tikai komersantiem paredzētajos izdevumos. Lai gan augu smēķēšanas produktu un nikotīnu nesaturošu elektronisko smēķēšanas ierīču reklāmai pagaidām visaptveroši ierobežojumi tabakas likumā netiek noteikti, bērni ir tā sabiedrības grupa, kura ir primāri jāaizsargā no veselībai nelabvēlīgu produktu mārketinga, teikts likumprojekta anotācijā.

Likumprojekta autori norāda, ka elektronisko cigarešu lietošana strauji izplatās arī bērnu un jauniešu vidū. Pēc Pasaules Veselības organizācijas Starptautiskā jauniešu smēķēšanas pētījuma Latvijā 2014.gada aptaujas datiem kopumā 27 procenti skolēnu vecumā no 13 līdz 15 gadiem ir mēģinājuši smēķēt elektronisko cigareti. Pētījumi liecina, ka komerciālie paziņojumi ietekmē bērnu un jauniešu uzvedību dažādos aspektos, tostarp rūpēs par veselību.

Saeimas Preses dienests

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI