DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. novembrī, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes

“Sarunas virtuvē” - uzņēmēji, radošo jomu pārstāvji, politiķi un jaunieši neformālā vidē diskutēs par patriotismu

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ievadot Latvijas Republikas proklamēšanas 98.gadadienu, šodien, 14.novembrī, sadzīves tehnikas salona “Miele Gallery” telpās Rīgā, Zaubes ielā 9a partijas “No sirds Latvijai” valdes locekļi Andris Priekulis, Diāna Novicka un Solvita Jirgensone kopā ar uzņēmējiem, radošo industriju pārstāvjiem un jauniešiem diskutēs par patriotismu un tā nozīmi mūsdienu sabiedrībā.

Vissirsnīgākās un atklātākās sarunas notiek virtuvē! Svētkos kopā ar draugiem gatavojot ēdienus virtuvē, mēs pārrunājam to, kā klājas mūsu draugiem, mūsu ģimenēm un mūsu valstij. Šoreiz mēs aicinām runāt par patriotismu un to, ko mēs ikviens varam darīt Latvijas labā, lai kopīgi varētu lepoties ar mūsu zemi un valsti.

"Ikdienā bieži runā par patriotismu, mēs lepni sakām, ka esam patrioti. Bet vai patiešām tā tas ir, kas ir patiess savas dzimtenes, valsts patriots un kas vispār ir patriotisms? Cilvēki mēdz teikt: "es mīlu šo zemi, bet nemīlu šo valsti". Bet vai var būt tā, ka cilvēks ir savas zemes, bet ne valsts patriots? Ar likumu ir noteikts, ka viens no pedagogu pienākumiem ir "veidot izglītojamā attieksmi pret sevi, citiem, darbu, dabu, kultūru, sabiedrību un valsti, audzināt krietnus, godprātīgus, atbildīgus cilvēkus — Latvijas patriotus". Bet vai var patriotismu ieaudzināt - ja jā, tad kā to izdarīt?," pārdomās dalās šīs sarunas vadītājs A.Priekulis.

Sarunā piedalīsies grāmatas "Latvijas pierobežās pēdējie mohikāņi" autores Elīna Kolāte un Elīna Kursīte, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta vada komandieris Rihards Šteins, gleznotāja Līga Ķempe, muzeja "Aspazijas Māja" direktore Ārija Vanaga, ABAVAS ģimenes vīna darītava saimnieks Mārtiņš Barkāns, uzņēmumu "Ze Donats" un "Tornis" līdzīpašnieks Guntis Jirgensons, biedrības "Spārnus bērniem" aktīviste Tatjana Bērziņa, Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas pasniedzējs, futbola treneris un biedrības "Futbola Parks" līdzdibinātājs Kristaps Slaidiņš, Baltijas vēnu klīnikas, Dermatoloģijas klīnikas un Juglas klīnikas vadītāja Zane Rēvalde, nacionālās informācijas aģentūras LETA izpilddirektore Una Klapkalne, Rīgas Stradiņa universitātes studente Alise Īlena un Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolas audzēkne Janīna Valērija Bahvalova.

Savukārt latviski gastronomisku noskaņu sarunai veidos restorāna "MUUSU" šefpavārs Kaspars Jansons, kurš mācīs arī to, kā pareizi pagatavot Latvijas pīli.

Valdis Freidenfelds, "No sirds Latvijai" sabiedrisko attiecību konsultants

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI