DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Bukarestē pārrunā tālākos soļus NATO Varšavas samita lēmumu īstenošanā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
8. novembrī Bukarestē valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs piedalījās Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu ārlietu ministru un ministru vietnieku sanāksmē jeb tā dēvētājā Bukarestes 9 formātā, kur tika pārrunātas NATO, ES un reģionālās drošības aktualitātes un izaicinājumi.

Sanāksmes dalībnieki apmainījās viedokļiem par drošības izaicinājumiem Alianses austrumos un dienvidos un pārrunāja paveiktos un plānotos Alianses soļus drošības stiprināšanai NATO austrumu flangā. Tāpat tika apspriesta NATO Varšavas samita lēmumu īstenošana un tuvāko NATO ministru sanāksmju sagatavošana. Sarunās arī tika pārrunātas sabiedroto klātbūtnes stiprināšanas pasākumi Baltijas valstīs, Polijā, kā arī Melnās jūras reģionā un atbalsts partnervalstu noturības stiprināšanai. Vienprātīgi tika uzsvērta nepieciešamība turpināt ciešāku NATO–ES sadarbību. Sanāksmes dalībnieki uzsvēra, ka līdztekus atturēšanas pasākumiem jāturpina dialogs ar Krieviju.

Sanāksmes gaitā tika pieņemts kopīgs deviņu valstu paziņojums.

Bukarestes 9 formāta valstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, Bulgārija, Čehija, Polija, Rumānija, Ungārija – uztur regulāru dialogu dažādos līmeņos. Piemēram, gatavojoties NATO samitam Varšavā, 2015. gada novembrī Bukarestē notika šo valstu prezidentu un valdību vadītāju tikšanās.

Komunikācijas grupa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI