DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. oktobrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

M. Kučinskis ar Moldovas vicepremjeru pārrunā abu valstu sadarbības iespējas

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 28. oktobrī, Rīgā tikās ar Moldovas Republikas vicepremjeru, ārlietu un Eiropas integrācijas ministru Andreju Galburu (Andrei Galbur).

Tikšanās laikā M. Kučinskis norādīja, ka ir nepieciešams turpināt darbu pie abu valstu ekonomiskās sadarbības attīstības. Šā mērķa sasniegšanai jāizmanto Starpvaldību komisija, kā arī šogad nodibinātā Lietišķās sadarbības padome ekonomiskās sadarbības veicināšanai.

Ministru prezidents apliecināja, ka Latvija aktīvi atbalsta un turpinās atbalstīt Moldovas reformu procesu attīstības sadarbības ietvaros. Pēdējos gados galvenās sadarbības jomas ir bijušas: reģionālā un lauku attīstība, laba pārvaldība, likuma vara, robežu drošība, tieslietu joma, fitosanitāro normu ieviešana.

Viena no Eiropas Savienības (ES) ārpolitikas prioritātēm ir Austrumu Partnerība (AP), kurā ietilpst arī Moldova. Gatavojoties nākamajam AP samitam, Moldovai jāturpina Rīgas samita deklarācijas izpilde.

Latvija aicina Moldovu veikt nepieciešamās reformas, un noslēgt līgumu ar Starptautisko Valūtas fondu bez kavēšanās, lai ES atjaunotu finansiālo atbalstu Moldovai.

Foto no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/valstskanceleja/sets/72157675709706696

Andrejs Vaivars
Ministru prezidenta preses sekretārs

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI