DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. martā, 2016
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Vakar pērnā zāle dega vairāk kā 19 hektāru platībā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 16.marta plkst. 6.30 līdz 17.marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 56 izsaukumus, no kuriem 39 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 15 uz glābšanas darbiem, savukārt divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Šorīt, plkst. 07.55 VUGD saņēma informāciju, ka Gulbenes novada Stradu pagastā deg dzīvojamā māja un no tās nevar izkļūt cilvēki. Jau pēc desmit minūtēm ugunsdzēsēji glābēji bija notikuma vietā un no ēkas otrā stāva ar kāpņu palīdzību izglāba divus cilvēkus, kurus nodeva mediķiem. Liesmas ir skārušas ēkas jumtu visā tā platībā, kas ir 300m2. Šobrīd ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās.

Vakar, plkst. 18.59 VUGD saņēma informāciju, ka Viļānu novada Viļānu pagastā atklātā teritorijā dega četri traktori un četras piekabes 59m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst. 22.46. Kā iespējamais tā izcelšanās iemesls tiek minēts īssavienojums elektroierīcē. 

Vakar ugunsdzēsēji glābēji dzēsa 25 kūlas ugunsgrēkus, kuru kopējā degšanas platība bija 19,5 hektāri. Aizvadītajā diennaktī lielākās kūlas degšanas platības bija:

  • 4 hektāri – Iecavas novada Ķērkšos;
  • 3 hektāri – Lielajā ielā Daugavpilī;
  • 2,5 hektāri – Flotes ielā Rīgā;
  • 2 hektāri – Nometņu ielā Daugavpilī;
  • 1 hektārs – Ozolnieku novada Cenu pagastā, Zaļajā ielā Bauskā, Salaspils novada Salaspils pagastā, Ķeguma novada Birzgales pagastā; Jaunjelgavas novada Seces pagastā.

Lai gan kūlas dedzināšana ir aizliegta un par to var tikt piemērots administratīvais sods, šogad reģistrēti jau 156 kūlas ugunsgrēki. VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai! VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju būt piesardzīgiem un nepieļaut kūlas ugunsgrēka izcelšanos, bet gadījumos, ja kūlas ugunsgrēks ir izcēlies – nekavējoties zvanīt uz tālruni 112.

Vakardien ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, sadzīves mantas, elektrības vadi, apgaismes stabs, veļasmašīna, ražošanas iekārta, autopiekabe, divas vieglās automašīnas, sodrēji divu ēku dūmvados, ēkas starpsienas siltumizolācija un divas dārza mājas.

VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļa

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI