DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. maijā, 2014
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Britu un itāliešu eksperti dalīsies dizaina domāšanas praksē ar valsts pārvaldi

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Radošās darbības nedēļas „radi!2014” laikā valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītāji tiksies ar ekspertiem no Lielbritānijas un Itālijas, lai dalītos pieredzē par dizaina domāšanu* kā efektīvu atbalsta instrumentu personāla attīstības stratēģijas izstrādei.

"Lielbritānijā dizaina domāšanu mērķtiecīgi virza sistēmisku inovāciju īstenošanai un efektīvai pārvaldībai. Turklāt līdzšinējā britu pieredze pierādījusi, ka dizaina domāšana ir stratēģisks palīdzības rīks valsts pārvaldei, kas pastāvīgi saskaras ar diviem izaicinājumiem: budžeta līdzekļu samazinājumu, konsolidāciju, efektivizēšanu un - pastāvīgi pieaugošām sabiedrības prasībām un vajadzībām," skaidro Valsts kancelejas direktores vietniece valsts pārvaldes komunikācijas jautājumos Laine Kučinska.

Viņa arī uzsver, ka "Latvijas valsts pārvaldē nepieciešamas pārmaiņas – gan procesu efektivizēšanai un modernizēšanai, gan cilvēkresursu kapacitātes un profesionalitātes paaugstināšanai. Tādēļ būtiski ir nodrošināt pēctecību jebkurām inovācijām, kas var sekmēt valsts pārvaldes procesu progresu un efektivitāti."

Lielbritānijas eksperte Anna Višera (Anna Whicher) ir dizaina domāšanas jomā specializējusies tieši darbā ar valsts sektoru. Anna strādājusi ar valsts pārvaldes ekspertiem no Dānijas, Taivānas, Polijas, Beļģijas un Somijas. Viņa ir vadošā dizaina un inovāciju politikas pētniece Nacionālajā Produktu dizaina un attīstības pētījumu centrā Kārdifas Metropolitēna Universitātē. Saskaņā ar Lielbritānijas pieredzi servisa dizaina un stratēģiskas dizaina domāšanas izmantošana ir atslēga ilgtspējīga publiskā sektora nodrošināšanai, lai valsts pārvalde ne tikai izdzīvotu, bet arī pastāvīgi attīstītos.

Pasākumā piedalīsies arī itāliešu ekspertes Marcija Mortati (Marzia Mortati) un Beatriče Vilari (Beatrice Villari), Milānas Politehniskā institūta Dizaina nodaļas pētnieces un Eiropas Komisijas līdzfinansētā Eiropas Dizaina inovāciju iniciatīvas (EDII) projekta "Dizains Eiropas politikā" pārstāves. Abas ekspertes piedalās Eiropas Komisijas uzsāktajā Eiropas Dizaina inovāciju platformā (EDIP) - projektā, kura mērķis ir palielināt dizaina izmantošanu inovāciju radīšanā un izaugsmes veicināšanā visā Eiropā.

Seminārs – meistarklase "Dizaina domāšana iestāžu personāla attīstības stratēģijas izstrādei" valsts pārvaldes augstākā līmeņa vadītājiem notiks trešdien, 14.maijā pl. 10:00, Valsts kancelejā. Pasākumu varēs vērot arī tiešraidē: http://ej.uz/valdibatiesraide

Savukārt otrdien, 13.maijā pl. 18:00, IT Demo Centrā Anna Višera tiksies ar dažādu jomu valsts pārvaldes speciālistiem, kā arī NVO un privātās uzņēmējdarbības pārstāvjiem.

Pasākumi tie organizēti pēc Valsts kancelejas, Britu padomes Latvijā, Kultūras ministrijas, Latvijas IT klastera un Dizaina informācijas centra iniciatīvas. Radošās darbības nedēļa "radi!2014" visā Latvijā notiek no 12. līdz 18.maijam, un šogad tā ir veltīta dizainam un dizaina domāšanai.

*Dizaina domāšana (no angl.val. – Design Thinking).

Signe Znotiņa - Znota
Ministru kabineta preses sekretāre

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI