DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. novembrī, 2016
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ukrainas žurnālistu vizīte Latvijā un Igaunijā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO) ar NATO Publiskās diplomātijas nodaļu, Sorosa fondu –Latvija un Vācijas Māršala fonda atbalstu no 25. novembra līdz 1. decembrim organizēs Ukrainas žurnālistu vizīti Latvijā un Igaunijā.

Projekts tapis sadarbībā ar Černomorskas televīzijas kompāniju (Krimas Autonomā Republika), kuras pārstāvji viesojās Latvijā pirmo reizi līdzīgā projektā 2009. gada maijā, kam sekoja raidījumu sērija "Viss ir iespējams" ("Можливо все").

Projekta ietvaros Latvijā viesosies 12 Ukrainas žurnālisti, lai dalītos pieredzē un mācītos no latviešiem jaunas prasmes pētnieciskajā žurnālistikā. Projekta dalībnieki tika atlasīti sadarbībā ar projekta partneriem pēc vairākiem kritērijiem, vērtējot žurnālistu pieredzi pētnieciskajā žurnālistikā un ņemot vērā žurnālistu pārstāvniecību no maksimāli dažādiem Ukrainas reģioniem.

Projekta mērķi ir iepazīstināt Ukrainas žurnālistus ar Latvijas žurnālistu pieredzi pētnieciskajā žurnālistikā, lai stiprinātu to profesionālo kapacitāti; parādīt dažādus Eiro –integrācijas aspektus gan no Latvijas, gan Igaunijas skatu punkta, kā arī dažādos līmeņos (civiliedzīvotāju ikdiena, policijas darbs, tiesu sistēma, valdība u.c.); kā arī noskaidrot, cik liela ir iedzīvotāju ietekme dažādu politisko jautājumu risināšanā Latvijā.

Kopš Latvijas iestāšanās NATO, ir veiktas daudz un dažādas reformas, kas palīdzējušas stiprināt efektīvus anti –korupcijas mehānismus un likuma spēku kopumā. Tas ir tikai viens no daudzajiem atspēriena punktiem projektā, uz kura pamata var veidot pieredzes apmaiņu un zināšanu paplašināšanu starp Ukrainu un abām Baltijas  valstīm. Žurnālisti tiksies ar mediju pārstāvjiem, pētniekiem, amatpersonām, žurnālistiem, pasniedzējiem, uzņēmējiem, kā arī pašvaldību pārstāvjiem, lai sešu dienu laikā gūtu maksimālu priekšstatu par pētnieciskās žurnālistikas attīstības līmeni Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Katrīna Allikas
Projektu vadītāja
Latvijas Transatlantiskā organizācija
Mob.: 26186598
E-pasts: katrina@lato.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI