DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. jūnijā, 2011
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Ar projekta "Hallo, Latvija – 2011!" palīdzību tiks veicināta trešo valstu valstspiederīgo integrācija Latvijas sabiedrībā

Publicēts pirms 12 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Biedrība "Izglītības un inovāciju attīstības centrs" no šī gada marta līdz jūnijam realizē projektu "Hallo, Latvija - 2011!", kura mērķis ir veicināt trešo valstu valstspiederīgo integrāciju Latvijas sabiedrībā un nodrošināt viņiem sniegto pakalpojumu pieejamību un kvalitāti.

Projekta laikā tiek izdota, izplatīta un popularizēta avīze "Hallo, Latvija!", tā palīdzot un atvieglojot trešo valstu valstspiederīgajiem ar dažādu ekonomisko, sociālo, kultūras, reliģijas, valodas un etnisko izcelsmi izpildīt uzturēšanās noteikumus Latvijā un atvieglot viņu integrāciju Eiropas sabiedrībā, kā arī tiek nodrošināta precīza un praktiska informācija trešo valstu valstspiederīgo integrēšanai sabiedrībā.

Projekta gaitā ir sagatavoti un īstenoti atbalsta pasākumi trešo valstu valstspiederīgajiem un pasākumi valsts iestāžu un publisko tiesību juridisko personu pārstāvjiem, nodrošinot tos ar noderīgu un praktisku informāciju sabiedrības integrācijas veicināšanai.

Noslēdzot projektu, būs izdotas jaunas četras informatīvas avīzes "Hallo, Latvija!" trešo valstu valstspiederīgo integrēšanai sabiedrībā, sagatavota un īstenota integrācijas kursa programma trešo valstu valstspiederīgajiem, sagatavoti, organizēti un īstenoti semināri valsts iestāžu un publisko tiesību juridisko personu pārstāvjiem, sagatavoti un novadīti atbalsta pasākumi trešo valstu valstspiederīgajiem pārstāvības organizācijas dibināšanai, kā arī izveidoti materiāli "Trešo valstu valstspiederīgo interešu pārstāvības un NVO dibināšanas ABC".

Projekta mērķauditorija ir kopumā aptuveni 7538 cilvēki – pilsoņi no valstīm, kuras nav Eiropas Savienības dalībvalstis, kā arī bezvalstnieki, kuri Latvijā ieradušies pēdējo piecu gadu laikā pirms fonda projekta īstenošanas uzsākšanas un legāli uzturas Latvijas teritorijā.

Pasākumi tiek īstenoti, lai nodrošinātu praksē Eiropas Savienības imigrantu integrācijas politikas kopējos pamatprincipus, proti, trešo valstu valstspiederīgo, imigrantu piekļuves uzlabošana valsts un privātajiem pakalpojumiem un precēm, kā arī palīdzības sniegšana integrācijai Latvijas sabiedrībā, nodrošinot starpniecības pakalpojumus un nepieciešamās konsultācijas. Projekts tiek realizēts ar Eiropas Trešo valstu valstspiederīgo integrācijas fonda un Latvijas Republikas finansiālu atbalstu.

Biedrība "Izglītības un inovāciju attīstības centrs" uzsāka savu darbību 2008.gadā. Tās galvenie mērķi ir uzlabot izglītības resursu un pakalpojumu pieejamību visiem sabiedrības slāņiem, bet īpaši nabadzības un sociālās atstumtības riskam pakļautajiem cilvēkiem, veicināt izglītības un inovāciju attīstību izglītības, zinātnes, kultūras un veselības, vides aizsardzības jomās atbilstoši vienotai valsts politikai un stratēģijai, kā arī sekmēt mūžizglītības attīstību.

Plašākai informācijai: Inese Ribicka, projekta aktivitāšu koordinatore, info@iiac.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI