DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2008
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Maizes ceptuvei Lāči aprit 15 gadi

Publicēts pirms 15 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Saglabājot senās maizes cepšanas tradīcijas, maizes ceptuve Lāči 15 gadu laikā ir radījusi vairāk nekā 15 jaunus maizes un vairāk kā 30 dažādus konditorejas produktus un izpelnījusies vairākas atzinības.

Īsta rupjmaize un Īsta saldskābmaize ir piešķirta Zaļā karotīte, kas apliecina to, ka, cepot maizi, 85-95% no izmantotajām izejvielām tiek izgatavotas Latvijā, turklāt Īstā rupjmaize trīs reizes ir arī atzīta par „Tautā mīlētāko Zaļās karotītes produktu”. Savukārt 2006. gadā maizes ceptuvei Lāči tika piešķirts Zaļās karotītes Kvalitātes karogs.

„Šobrīd aprit 15 gadi, kopš Lāčos tiek cepta maize, un ir interesanti atskatīties uz visiem šiem gadiem, kad, sākot ar dažiem darbiniekiem, mēs sākām cept pirmos maizes klaipus,” atzīst galvenais maizes meistars un ceptuves saimnieks Normunds Skauģis. „Šobrīd uzņēmumā strādā gandrīz 250 darbinieki un joprojām tiek izmantotas tās pašas labās maizes cepšanas tradīcijas, kuras izmantoja ne vien uzņēmuma pirmsākuma laikos, bet arī kuras lietoja mūsu senči. Tagad, pateicoties tieši darbiniekiem, mēs spējam izcept gandrīz 2000 tonnu maizes vienā gadā! Tāpēc 19. septembrī organizējam pateicības vakaru darbiniekiem, kur vēlamies pateikt viņiem paldies par uzticību un padarīto darbu.”

Kā galvenos notikumus uzņēmuma vēsturē ir jāmin 2007. gadā pabeigtā maizes ceptuves paplašināšana, kas deva iespēju ne vien kāpināt ražošanas apjomu, bet arī uzlabot darba apstākļus. Rezultātā tika radītas jaunas darba vietas un, paplašinot ražotni, uzņēmums domāja arī par jaunu produktu izstrādi un attīstīšanu. Vēl vairāk tika attīstīta konditoreja un radīti pilnīgi jauni produkti. Kā jaunākos Lāču produktus ir jāmin kūkas un tortes, kā arī kviešu maizes – baltmaizi un divas sēklu maizes. Turklāt ir atrasta pilnīgi jauna niša maizes segmentā, cepot esošās augļu un valriekstu maizes īpaši izstrādātā divšķēļu iepakojumā, kas domātas kā veselīgs ātrās uzkodas produkts katram skolniekam, sportistam un biroju darbiniekam.

Turpinot strādāt pie uzņēmuma attīstības, N. Skauģis atvēra gan jaunas Lāču tirdzniecības vietas, gan paplašināja jau esošās. 2007. gadā tika izveidots, iespējams, pirmais maizes interneta veikals pasaulē, ar kura starpniecību Lāču maizi var iegādāties un piegādāt vairāk nekā 200 valstīs. Tāpat, domājot par Latvijas tradicionālajām vērtībām un seno cepšanas tradīciju saglabāšanu, maizes ceptuve Lāči piedāvā arī pašu izdomātas izklaides iespējas gan bērniem, gan pieaugušajiem. Ikvienam interesentam ir iespēja piedalīties ekskursijā pa maizes ceptuvi, kopā ar maizniekmeistariem izsekot līdzi maizes cepšanas gaitai, mēģināt pašu spēkiem izcept savu maizes klaipu, kā arī organizēt dažādus pasākumus gan bērniem, gan jaunlaulātajiem, kā arī darba kolektīviem.

Maizes ceptuve Lāči ir dibināta 1993. gadā un tā nodarbojas ar augstvērtīgu maizes un konditorejas produktu izstrādi. Galvenās uzņēmuma vērtības ir dabīgu izejvielu izmantošana un augsta produkta kvalitāte. Lāču maizes ceptuvei ir piešķirts Zaļās karotītes Kvalitātes karogs. Pazīstamākie Lāču produkti ir Īstā rupjmaize, Īstā saldskābmaize, Burkānmaize, augļu un valriekstu maizes.

Papildus informācija:
Atis Blinds
Mārketinga vadītājs
___________________
SIA "Lāči"
m. „Benūžu - Skauģi”, p/n Piņķi,
Babītes pag., Rīgas raj., LV-2107, Latvija
Tālr.: +371 67933228
Fakss: +371 67708666
Mob.: +371 29380461
E-pasts: atis@laci.lv
www.laci.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI