DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. februārī, 2008
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Rīko Inovatīvo biznesa ideju konkursu "Ideju kauss 2008"

Publicēts pirms 16 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Jau otro gadu pēc kārtas tiek rīkots Inovatīvo biznesa ideju konkurss „Ideju kauss 2008”

Ņemot vērā lielo atsaucību 2007.gadā, arī šogad Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Rīgas dome sadarbībā ar A/s Hansabanka un riska kapitāla fondu pārvaldes uzņēmumu A/s Eko investors rīko Inovatīvo biznesa ideju konkursu „Ideju kauss 2008”.

„Ideju Kauss 2008”

Konkurss ilgs no 1. februāra līdz 13. jūnijam, kurā tiks apbalvotas 10 labākās komandas: 1. vieta – 5000 Ls, 2. vieta – 3000 Ls, 3. vieta – 1000 Ls, pārējās saņems veicināšanas prēmijas, katru 500 LVL vērtībā. Ir paredzētas arī konkursa partneru speciālbalvas, ar kurām var iepazīties konkursa oficiālajā interneta vietnē www.idejukauss.lv. Pieteikšanās (t.i., ideju iesūtīšanas) termiņš ir 3. marts! Šogad uzsvars tiek likts uz tehnoloģiskām idejām un produktiem ar augstu pievienoto vērtību.

Konkurss arī šogad noritēs divās kārtās un darbus vērtēs Latvijā atzīti eksperti. Informatīvos seminārus par biznesa plāna izstrādi, risku vadīšanu, finanšu plānošanu, mārketinga aktivitātēm vadīs pieredzējuši lektori un privātā sektora pārstāvji, kas dalīsies ar savu praktisko pieredzi. Dalībniekiem būs iespēja pieteikties mentoru pakalpojumiem – profesionālu ekspertu padomiem, lai pilnveidotu savu ideju.

Viens no konkursa galvenajiem mērķiem ir sekmēt jaunu dzīvotspējīgu uzņēmumu veidošanos Latvijā un valsts ekonomisko izaugsmi. To ir plānots sasniegt sniedzot dalībniekiem iespēju iegūt nepieciešamās zināšanas un biznesa idejas pilnveidošanai, kā arī dodot iespēju tikties ar pieredzējušiem nozaru speciālistiem, lai saņemtu individuālu vērtējumu un palīdzību.

„Ideju Kauss 2007”

Konkursa 1.kārtā tika iesniegtas 269 inovatīvas biznesa idejas, no kurām 127 idejas žūrija izvirzīja 2.kārtai. Dalībnieku skaits bija rekordliels - 384 jaunieši vecumā no 18 līdz 35 gadiem, no kuriem 95 apmeklēja rīkotās apmācības, bet 82 piedāvātajiem mentoru pakalpojumiem. Konkursā piedalījās arī tehnoloģiski sarežģītas idejas, kas saistītas, piemēram, ar agronomiju, pārtikas pārstrādi, ķīmiju, IT risinājumiem. No finālā iesniegtajiem 56 biznesa plāniem apmēram 10% jeb 6 biznesa idejas ir realizētas dzīve – ir jau izveidoti uzņēmumi un uzsākta saimnieciskā darbība (piemēram, SIA „AdCopy”).

Konkursu „Ideju kauss 2008” atbalstītāji

Konkursa „Ideju kauss 2008” praktisku īstenošanu nodrošinās Koordinējošais partneris - Rīgas Ekonomikas augstskola, Informatīvie partneri – Lietišķā Diena, Latvijas Radio 1, portāls Draugiem.lv, MTV Latvija, Workingday, Prakse.lv, Studentnet, Baltic-Ireland. Konkursa reklāmas atbalsts un vizuālā identitāte: reklāmas aģentūra Conform un Šulcs.lv. Konkursa aktualitātēm būs iespējams sekot līdzi Latvijas Televīzijas 1.kanālā.

Elīna Ģibiete
Ārlietu un izstāžu daļas vadītāja
Latvijas Mākslas akadēmija
Kalpaka bulvāris 13, Rīga, LV-1867, Latvija
tel.: +371 26396046
fakss: +371 67228963
e-pasts: lma.izstades@latnet.lv
www.lma.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI