TIESĀS
>
Pazīsti tiesu varu!
TĒMAS
Signe Krūzkopa
LV portāls
05. martā, 2020
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Kā netiesāties
TĒMA: Finanses
6
6

Advokatūras dienas šogad veltītas tiesībām finanšu jautājumos

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Ikgadējās Advokatūras dienas šogad norisināsies no 9. līdz 13. martam, un to laikā iedzīvotāji visā Latvijā varēs saņemt bezmaksas juridiskās konsultācijas. Īpaša uzmanība šogad veltīta tiesībām, kas saistītas ar finanšu jautājumiem: tiks aplūkoti tādi jautājumi kā banku prasība klientiem pierādīt līdzekļu izcelsmi un skaidrot savus tēriņus, dažādās jomās pieļaujamie skaidras vai bezskaidras naudas darījumi u. c. Vienlaikus bezmaksas advokātu konsultācijas šajās dienās būs iespējams saņemt arī citos jautājumos.

īsumā
  • Finanšu jomā ir ļoti daudz neskaidrību par dažādiem pasākumiem saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas ierobežošanu, tāpēc Advokatūras dienās pievērsta uzmanība fizisko un juridisko personu finanšu jautājumiem.
  • Bezmaksas zvērinātu advokātu konsultācijas būs pieejamas Rīgā, kā arī Valmierā, Bauskā, Liepājā, Daugavpilī, Kuldīgā un citās pilsētās.
  • Ar izvēlēto advokātu jāsazinās individuāli, lai vienotos par konsultācijas laiku un tiesību jomu, kurā nepieciešams padoms.
  • Ņemot vērā ierobežoto konsultāciju skaitu, advokāti iedzīvotājus aicina pieteikties laikus.

2019. gadā Advokatūras dienu laikā tika sniegtas aptuveni 1000 bezmaksas konsultācijas. Secināms, ka daļa sabiedrības šo ikgadējo iespēju gaida, lai vērstos pie advokātiem ar jautājumiem un saņemtu risinājumu vai iedrošinājumu meklēt padziļinātu juridisko palīdzību.

“Šogad vairāk uzmanības pievērsīsim tieši tiesībām, kas saistītas ar fizisko vai juridisko personu finanšu jautājumiem. Piemēram, patlaban finanšu jomā ir ļoti daudz neskaidrību par dažādiem pasākumiem saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas ierobežošanu – cik plašas ir bankas tiesības ierobežot savus klientus, izmantojot sev pieejamos instrumentus (kontu bloķēšanu, papildu informācijas ievākšanu), cik ilgi jāglabā darījuma dokumenti utt. Turklāt zināms, ka valdība izskata plānu, kurā šie noteikumi kļūs vēl stingrāki, norāda Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs.

Konsultācijas sniegs vairāk nekā 100 zvērinātu advokātu

Bezmaksas zvērinātu advokātu konsultācijas būs pieejamas Rīgā, kā arī Valmierā, Bauskā, Liepājā, Daugavpilī, Kuldīgā un citās pilsētās. Iedzīvotāji var saņemt konsultāciju ne tikai par tiesībām digitālajā vidē, bet arī par citiem jautājumiem (atbilstoši advokāta specializācijas jomai) – īres un mājokļa tiesībām, apsaimniekošanas situācijām, ģimenes, mantojuma tiesībām, parādsaistībām, darba tiesiskajām attiecībām u. c.

Šogad bezmaksas konsultācijas sniegs vairāk nekā 100 zvērinātu advokātu un viņu palīgu.

Šogad iedzīvotāji var izmantot meklētāju Latvijas Zvērinātu advokātu padomes mājaslapā, lai izvēlētos advokātu, kurš konsultē par nepieciešamo tēmu. Bezmaksas konsultācijām īpaši aicināti pieteikties tie iedzīvotāji, kuriem līdz šim nav bijusi iespēja saņemt advokātu juridisko palīdzību finansiālu iemeslu vai citu ierobežojumu dēļ. Šogad bezmaksas konsultācijas sniegs vairāk nekā 100 zvērinātu advokātu un viņu palīgu.

Kā pieteikties Advokatūras dienu konsultācijai

  • Mājaslapas www.advokatura.lv sadaļā “Advokatūras dienas 2020” ir pieejams saraksts ar advokātiem, kuri Advokatūras dienās sniedz bezmaksas juridiskās konsultācijas.
  • Ar izvēlēto advokātu jāsazinās individuāli, lai vienotos par konsultācijas laiku un tiesību jomu, kurā nepieciešams padoms. Iespējams, vienkāršākos jautājumos var atrisināt telefoniski.
  • Ņemot vērā ierobežoto konsultāciju skaitu, advokāti iedzīvotājus aicina pieteikties laikus. Ja nevarat ierasties, lūdzam atteikt konsultācijas rezervāciju, lai šo iespēju varētu izmantot kāds cits.
  • Tehniskiem jautājumiem Advokatūras dienu laikā no plkst. 09.00 līdz 18.00 ir pieejams informatīvais tālrunis 25215711 (lūgums ņemt vērā – ar šī tālruņa starpniecību tiek nodrošināts informatīvs atbalsts un fiksēti ziņojumi, ja kādā reģionā bezmaksas konsultāciju iespējas vairs nav pieejamas; pa šo tālruni netiek sniegtas advokātu konsultācijas).
Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI