SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
02. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Veselība
12
12

Apmaksās pretgripas vakcīnu plašākam personu lokam

Stājas spēkā 02.10.2020.
Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Ar izmaiņām vakcinācijas kalendārā tiek paplašinātas iedzīvotāju grupas, kurām šoruden valsts pilnā apmērā apmaksās vakcīnu pret sezonālo gripu, tajās iekļaujot arī seniorus virs 65 gadu vecuma, personas, kuras sirgst ar hroniskām slimībām, ilgstošas sociālās aprūpes centru iemītniekus un darbiniekus, kā arī medicīnas darbiniekus (ārstniecības personas un atbalsta personālu).

Šīm personām pretgripas vakcīna tiks kompensēta 100% apmērā. Apmaksu minētajām grupām plānots nodrošināt līdz 2021. gada 1. maijam. To paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 330 “Vakcinācijas noteikumi”, kas stājas spēkā 2. oktobrī.

Atgādinām, ka valsts turpina apmaksāt vakcināciju pret sezonālo gripu arī grūtniecēm un bērniem no 6 līdz 23 mēnešu (ieskaitot) vecumam.

Veselības ministrija norāda – lai izsargātos no gripas, vakcinācija ir ieteicama ikvienam, it īpaši riska grupu iedzīvotājiem. Vakcinācija samazina gan saslimušo skaitu, gan gripas izraisīto komplikāciju un ar to saistīto nāves gadījumu skaitu. Īpaši būtiski tas ir Covid-19 pandēmijas laikā, jo gan gripa, gan koronavīruss var izsaukt smagu pneimoniju un paasināt hronisko slimību gaitu.

Iecerēts, ka Vakcinācijas kalendāra papildināšana ne tikai uzlabos pretgripas vakcīnas pieejamību riska grupām, bet arī stiprinās veselības aprūpes sektora spēju reaģēt Covid-19 uzliesmojuma gadījumā.

Par vakcinēšanās iespēju vaicājiet savam ģimenes ārstam.

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI