SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
Aiga Dambe
LV portāls
02. augustā, 2019
RUBRIKA: Infografika
TĒMA: Tava drošība
7
7

Svinam vasaru – lai atpūtu nesabojā nepatīkami starpgadījumi

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vasara ir festivālu, pilsētas svētku, sporta spēļu un dažādu citu plaši apmeklētu brīvdabas pasākumu laiks. Lai gūto pozitīvo lādiņu nesabojātu rūgtas atmiņas, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi aicina parūpēties par savu veselību un drošību publisku brīvdabas pasākumu laikā.

Plaši apmeklētos brīvdabas pasākumos jābūt piesardzīgiem, lai izvairītos no vērtīgu lietu nozaudēšanas un bērnu drošības apdraudējumiem. NMPD mediķi atgādina – baudot pasākumus un lietojot alkoholiskos dzērienus, jāievēro mērenība, jo nereti alkohols iet roku rokā ar pārgalvību. Nekādā gadījumā nedrīkst alkohola un apreibinošu vielu ietekmē vadīt automašīnu, velosipēdu vai jebkuru citu transportlīdzekli, kā arī doties peldēties, ja iedzerts par daudz.

SPKC speciālisti īpaši aicina parūpēties par veselību, lai pasargātu sevi no akūtām saslimšanām un traumām. Cilvēkiem ar hroniskām slimībām jāatceras paņemt līdzi pastāvīgi lietojamos medikamentus. Ja radušās veselības problēmas, tās nevajag slēpt un jāļauj mediķiem sniegt palīdzību.

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI