NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
13. oktobrī, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
6
6

Bezmaksas juridiskās konsultācijas Daugavpilī un Rīgā

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

No 12. oktobra līdz 4. decembrim Rīgā un Daugavpilī tiek īstenots pilotprojekts, kura ietvaros ikvienam iedzīvotājam būs pieejamas bezmaksas juridiskās konsultācijas par dažādiem jautājumiem. Ar pilotprojektu ir plānots noskaidrot šāda mehānisma nepieciešamību un nozīmību, lai varētu nākotnē lemt par tā ieviešanu Latvijā kopumā, informē Tieslietu ministrija.

Projekta mērķis ir veicināt personas izpratni par juridisku jautājumu risināšanas nozīmību un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sistēmas pieejamību, kā arī iedzīvināt vienas pieturas aģentūras principu sākotnējās (primārās) juridiskās palīdzības sniegšanai, informē Tieslietu ministrija.

Šādi mehānismi ir ieviesti daudzās valstīs, un uz tiem tiek likts liels uzsvars, jo tie neprasa lielu finansiālo ieguldījumu un ir personai labvēlīgāki. Turklāt jautājuma atrisināšana sākotnējā stadijā ir daudz vienkāršāka nekā tā risināšana jau vēlākā stadijā, kad nereti nepieciešams liels laika un finansiālais ieguldījums.

“Diemžēl lielai daļai iedzīvotāju trūkst informācijas par viņu tiesībām un pienākumiem, par valsts aizsardzības un atbalsta mehānismiem, kā arī ir augsts to iedzīvotāju īpatsvars, kuriem ir problemātiski saņemt kvalificētu juridisko atbalstu jautājuma risināšanas agrīnā stadijā,” secina tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

Cita starpā projekta ietvaros tiks veikts visaptverošs valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sistēmas pētījums un izstrādātas rekomendācijas tālāku reformu veikšanai, teikts Juridiskās palīdzības administrācijas (JPA) mājaslapā.

Kur būs pieejamas bezmaksas konsultācijas

Iecerēts, ka projekta ietvaros ikviens iedzīvotājs varēs saņemt bezmaksas konsultāciju par jebkuru juridisku jautājumu, tēmu vai problēmu.

Konsultācijas rindas kārtībā būs pieejamas divās lielākajās Latvijas pilsētās:

RĪGĀ

DAUGAVPILĪ

Brīvības ielā 49/53

Parādes ielā 1

Pirmdienās, otrdienās, ceturtdienās, piektdienās

Otrdienās, ceturtdienās

Plkst. 9.00–19.00

Plkst. 12.00–19.30

Svarīgi! Ņemot vērā epidemioloģisko situāciju, ierodoties uz konsultāciju, obligāti jālieto sejas maska, uzsver JPA.

Informāciju par projekta norisi var iegūt sociālajā tīklā “Facebook” (@Bezmaksasjuridiskāpalīdzība), rakstot uz e‑pastu pilotprojekts@jpa.gov.lv vai zvanot uz tālr. 29824103.

Pirms konsultācijas iedzīvotāji tiek aicināti iepazīties ar informāciju par projekta norisi un pieņemšanas kārtību JPA mājaslapā.

UZZIŅAI

Bezmaksas juridiskās konsultācijas Rīgā un Daugavpilī tiks nodrošinātas ar Eiropas Komisijas Strukturālo reformu programmas atbalstu, lai stiprinātu pieeju tiesiskumam, attīstot un uzlabojot valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības sistēmas. Projektu “Pieejas tiesiskumam stiprināšana Latvijā, veicinot mediācijas un valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības pakalpojumus, kā arī atbalstot tiesu politikas attīstību un paaugstinot tiesas vadības kvalitāti” īsteno Tieslietu ministrija kopā ar Tiesu administrāciju.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI