NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
16. decembrī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Tieslietas
15
15

#spēkāno2020: kur meklēt izmaiņas likumos un to skaidrojumus?

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2020. gada 1. janvārī stāsies spēkā vairāki jauni tiesību akti, kas tiešā mērā ietekmēs mūsu ikdienas dzīvi. Oficiālais izdevējs “Latvijas Vēstnesis” iedzīvotājiem piedāvā divus noderīgas vietnes, kurās var iepazīties ar izmaiņām un to skaidrojumiem vienuviet.

2020. gada 1. janvārī stāsies spēkā vairāki desmiti tiesību aktu (arī grozījumi) − likumi, Ministru kabineta (MK) noteikumi, pašvaldību saistošie noteikumi u. c., liecina oficiālās publikācijas “Latvijas Vēstnesī”.

Sagaidāms, ka līdz gada nogalei klajā nāks vēl vairāki oficiālā izdevuma “Latvijas Vēstnesis” (pieejams vietnē www.vestnesis.lv) laidieni, kuros tiks izsludināti vēl citi tiesību akti, kas stāsies spēkā 2020. gada 1. janvārī. Tātad līdz jaunā gada pirmajai dienai jauno tiesību aktu saraksts joprojām ir atvērts papildinājumiem.

Jaunie tiesību akti vietnē www.likumi.lv

Vienkopus ar visiem jaunajiem tiesību aktiem, kas iepriekš publicēti “Latvijas Vēstnesī”, var iepazīties tiesību aktu vietnē www.likumi.lv.

Šeit, atverot sadaļu “Jaunākie” → izvēloties datumu 01.01.2020. → un sadaļu “Stājas spēkā”, ir pieejams aktuālais jauno tiesību aktu saraksts, kas stājas spēkā vai zaudē spēku 1. janvārī:

Ar grozītā tiesību akta tekstu tādā redakcijā, kādā tas būs spēkā 01.01.2020., vietnē www.likumi.lv var iepazīties jau tagad, atverot grozītā tiesību akta nākotnes redakciju.

Skaidrojumi par izmaiņām LV portālā

Savukārt noderīgi skaidrojumi par tiesiskā regulējuma izmaiņām pieejami LV portālā. Turpinot vairāku gadu iedibināto tradīciju, LV portālā lasītājiem ir pieejama tematiskā sadaļa #spēkāno2020.

“Gada sākums vēsturiski ir laiks, kad stājas spēkā salīdzinoši liels skaits jauno tiesību normu. Tādēļ atsevišķs publikāciju atvērums, kas veltīts jaunā aktuālā normatīvā regulējuma piemērošanai, LV portālā gada nogalē tiek veidots ikgadēji. Par to arī sabiedrībai vienmēr ir liela interese. Tematiskajā apkopojumā #spēkāno2020 arī šoreiz piedāvāsim lietotājiem svarīgāko skaidrojošo informāciju par likumu normām, kuru piemērošana gan tiesību, gan pienākumu veidā attieksies uz mūsu dzīvi, sākot no 2020. gada 1. janvāra,” norāda LV portāla direktore Zaida Kalniņa.

LV portāls iedzīvotājiem ne tikai piedāvā noderīgus skaidrojumus par likumdošanas procesu un tiesisko regulējumu Latvijā, bet arī sniedz atbildes uz iedzīvotāju jautājumiem par to, ko paredz tiesību akti konkrētās dzīves situācijās, – sadaļā “E-konsultācijas”.

#spēkāno2020 atvērumā jau šobrīd lasītājiem ir pieejamas pirmās publikācijas par jaunajiem tiesību aktiem vai to izmaiņām. Piemēram,

Sadaļa līdz janvāra beigām tiks regulāri papildināta ar jauniem, iedzīvotājiem noderīgiem skaidrojumiem.

Labs saturs
15
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI