E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 8759
Lasīšanai: 2 minūtes
10
10

Dokumentu kopiju apliecināšana

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. janvārī, 2016
Mārtiņš

Labdien! Jautājums par dokumentu kopiju apliecināšanu. Sekojoša situācija - juridiska persona sagatavo piedāvājumu iepirkumam. Piedāvājums sastāv no viena caurauklota sējuma, kurā ietilpst gan dokumentu oriģināli (parakstītas veidlapas), gan dažādu dokumentu kopijas. Iepirkuma procedūras nolikums pieprasa kopijas apliecināt. Vai šādā gadījumā sējumā nepieciešams katru kopiju apliecināt atsevišķi, vai arī ir pietiekami, ka sējums ir caurauklots un apstiprinājuma teksts ir uz pēdējās lapas (atbilstoši MK noteikumu Nr.916 60.punktam)?

A
atbild:
19. janvārī, 2016
Zaida Kalniņa
LV portāls

MK noteikumu Nr.960 „Dokumentu izstrādāšanas un noformēšanas kārtība”  60.punktā ir izklāstīta kārtība, kādā tiek apliecināts viss dokumenta saturs – cik cauršūtas un caurauklotas lapas, ieskaitot visus dokumenta oriģinālus un kopijas, viss vienotais dokuments satur.

Kopiju apliecināšana ir noteikta minēto noteikumu 54.-56.punktā.

Savukārt 58.punktā ir norādīts, ka šo noteikumu 56. un 57.punktā minēto apliecinājuma uzrakstu izvieto dokumenta beigās uzreiz aiz apliecināmā dokumenta pēdējā rekvizīta.

 Tādējādi Jums katra kopija ir jāapliecina atsevišķi, uz šī dokumenta izvietojot apliecinājumu atbilstoši 56.punkta prasībām.

Jūsu aprakstītajā kārtībā (visi iesniedzamie dokumenti ir cauraukloti un apliecināti ar vienu kopijas apliecinājumu visam caurauklotajam dokumentam) kopijas varētu apliecināt tad, ja caurauklotajā dokumentā būtu tikai kopijas un dokumentu saņēmējs nepieprasītu apliecinājumu katrai kopijai atsevišķi.

Labs saturs
10
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 88 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas