E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6705
Lasīšanai: 2 minūtes

Lietas tiek izskatītas to ienākšanas secībā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. martā, 2015
Aija

Kādā termiņā Augstākās tiesas rīcības sēde pieņem lēmumu par Kasācijas tiesvedības ierosināšanu (civillieta)? 2014.gada 15.decembrī Augstākās tiesas Senāts ir saņēmis kasācijas sūdzību un lietas materiālus, bet līdz martam nav informācijas par lietas virzību.

A
atbild:
12. martā, 2015
Augstākā tiesa
Baiba Kataja, preses sekretāre

Augstākās tiesas Civillietu departamentā lietas tiek izskatītas to ienākšanas secībā. Prioritāte izskatīšanā ir lietām prasībās par atjaunošanu darbā, darba algas piedziņu, kā arī strīdos, kas saistīti ar bērnu tiesību aizsardzību.

Ievērojot Civillietu departamentā ienākušo lietu ļoti lielo daudzumu - rīcības sēdi šobrīd gaida 1521 lieta, regulāri pieaugošo ārpus kārtas izskatāmo lietu skaitu, pārējo kategoriju lietas izskatīšanai rīcības sēdē iespējams nozīmēt apmēram pēc pusotra gada, skaitot no datuma, kad lieta ar kasācijas sūdzību ienākusi Augstākajā tiesā. Rīcības sēdē tiesnešu kolēģija, izvērtējot konkrētās lietas materiālus un pamatojoties uz Civilprocesa likuma 464. un 464.1 pantu, pieņem lēmumu par kasācijas tiesvedības ierosināšanu lietā vai atteikšanos ierosināt kasācijas tiesvedību. Kasācijas tiesvedības ierosināšanas gadījumā lieta tiek izskatīta apmēram pusgada laikā pēc rīcības sēdes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 70 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas