E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6427
Lasīšanai: 2 minūtes
4
4

Atvieglojumi 3.grupas invalīdiem sabiedriskajā transportā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. februārī, 2015
Margarita

Labdien. Esmu 3.grupas invalīde. Dzīvoju Rīgā. Vēlos uzzināt, vai ir vēl kaut kādi atvieglojumi braukšanai sabiedriskajā transportā, izņemot trolejbusu, tramvaju un autobusu? Vai ir 3.grupas invalīdiem atvieglojumi braukšanai maršruta taksometros Rīgā un braucot pa Latviju? Jau iepriekš paldies par atbildi.

A
atbild:
25. februārī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ministru kabineta noteikumi Nr.872 „Noteikumi par pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus maršrutu tīkla maršrutos” starp pasažieru kategorijām, kuras ir tiesīgas izmantot braukšanas maksas atvieglojumus sabiedriskajā transportā, nosauc tikai personas ar I vai II invaliditātes grupu.

Rīgas dome savos saistošajos noteikumos Nr.89 gan ir noteikusi, ka braukšanas maksas atvieglojumus Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā 100% apmērā no biļetes cenas citu pasažieru kategoriju starpā ir tiesīgi saņemt Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā dzīvesvietu deklarējušie 3.grupas invalīdi līdz 75 gadu vecumam. Taču tas attiecas uz pašvaldības uzņēmuma „Rīgas satiksme” apkalpotajiem sabiedriskā transporta veidiem. Mikroautobusu satiksmi organizē cits komersants, kam ir saistoši tikai iepriekš minētie MK noteikumi.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas