E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 6164
Lasīšanai: 2 minūtes

Soda laiku par braukšanu dzērumā nesaīsina

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. janvārī, 2015
Irina

Labdien. Ja tiesības noņemtas dzērumā uz 4 gadiem, vai ir iespējams kaut kādā veidā samazināt liegumu? Ir dzirdēts, ka var prasīt pārskatīt lietu pēc 2 gadiem un, ja esi godīgi nodzīvojis šo laiku, tad var liegumu samazināt. Cik tur tā taisnība? Paldies.

A
atbild:
27. janvārī, 2015
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Diemžēl dzirdētais par tiesību lieguma termiņa samazināšanu nav patiess. Kāda soda sankcija atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam ir piemērota, tā arī būs no sākuma līdz beigām.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 149.15 panta „Transportlīdzekļu vadīšana alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē” ceturtā daļa: „Par transportlīdzekļa vadīšanu vai mācīšanu vadīt transportlīdzekli, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, –

uzliek naudas sodu velosipēda un mopēda vadītājam simt septiņdesmit euro apmērā, bet cita transportlīdzekļa vadītājam piemēro administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas