E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5691
Lasīšanai: 2 minūtes

Dzīvokļa īrniekiem jāvienojas, kurš būs atbildīgais

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. novembrī, 2014
Rita

Labdien! Sakiet, lūdzu, vai īres līgums izbeidzas ar īrnieka nāvi? Jautājums radās tāpēc, ka vēl joprojām apsaimniekotājs sūta rēķinus uz mirušas personas vārda? Kur tas ir rakstīts vēl? Civillikumā? P.s. īres līgumā ir minēts tāds punkts, bet apsaimniekotājs uzskata, ka tas nav par pamatu nesūtīt rēķinus uz mirušās personas vārda. Uz īpašnieka vārda nesūta šos rēķinus. Ja jau sūta rēķinus mirušai personai, tad piedzīs arī no šīs mirušās personas?  Pilnīgs ārprāts!!

A
atbild:
02. decembrī, 2014

Dzīvojamās mājas pārvaldnieks par personas, uz kuras vārda noslēgts īres līgums, nāvi uzzina tad, kad viņam par to paziņo kāds no pārējiem dzīvokļa īrniekiem. Īres līgums, protams, šādā gadījumā nebeidzas, bet dzīvokļa īrniekiem ir savā starpā jāvienojas par to, kurš turpmāk būs atbildīgais īrnieks, uz kura vārda nosūtīt rēķinus, un par to jāpaziņo mājas pārvaldniekam. Bieži gadās, ka dzīvokļa īrnieki nespēj par to tikt skaidrībā, un tad rēķini patiešām tiek sūtīti uz mirušas personas vārda.

Likuma „Par dzīvojamo telpu īri”10.pants nosaka: „/../Īrnieka ģimenes locekļiem ir tādas pašas tiesības un pienākumi kā īrniekam. Pilngadīgajiem ģimenes locekļiem kopā ar īrnieku ir solidāra mantiskā atbildība par dzīvojamās telpas īres līguma saistībām./../”

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas