E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4483
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Atkritumi
1
1
1
1

Jāmaksā par izvestajiem atkritumiem

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
30. maijā, 2014
Jurijs

Labdien, sakiet lūdzu, ja persona NĪ (vasarnīcas Saulkrastu novadā) īpašnieks dzīvo ārzemēs (pastāvīgā dzīvesvieta ir deklarēta ārzemēs) un vasarnīcā neviens nedzīvo, vai joprojām ir jāslēdz līgums par atkritumu izvešanu un par to jāmaksā? Kā arī interesē tas fakts, ka Saulkrastu novadā tiek piedāvāts tikai viens atkritumu apsaimniekotājs, tādējādi radot monopolu - vai tas nav pārkāpums, jo patērētājam nav izvēles?

A
atbild:
03. jūnijā, 2014
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Saistošie noteikumi „Par atkritumu apsaimniekošanu Saulkrastu novadā” paredz, ka ikvienam atkritumu valdītājam (nekustamā īpašuma īpašniekam) ir pienākums slēgt līgumu ar pašvaldības izvēlētu atkritumu apsaimniekotāju par regulāru atkritumu izvešanu. SIA „Ziemeļvidzemes atkritumu apsaimniekošanas organizācija” norāda, ka rēķins tiek piestādīts par izvestajiem atkritumiem. Ja Jūsu īpašumā netiks radīti atkritumi, par to izvešanu nebūs jāmaksā.

Atkritumu apsaimniekošanas likums nosaka – pašvaldībai savā administratīvajā teritorijā jānosaka dalījums atkritumu apsaimniekošanas zonās, visa Saulkrastu novada teritorija ir viena atkritumu apsaimniekošanas zona. Atkritumu apsaimniekošanas likuma 18. pantā teikts: „Pašvaldība publisko iepirkumu vai publisko un privāto partnerību regulējošos normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā izvēlas atkritumu apsaimniekotāju, kurš veiks sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu un uzglabāšanu attiecīgajā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas zonā.” Tas nozīmē, ka Saulkrastu novadā var būt tikai viens atkritumu apsaimniekotājs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas