E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4083
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
1
1

Ilglaicīga satikšanās ir iespējama, ja spriedums stājies spēkā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2014
Jacinta Arhipova

Labdien. Man ir jautājums par ilglaicīgo tikšanos ar notiesāto. Es dzīvoju ar puisi kopā kādu laiku, un tad viņu apcietināja, nebijām deklarēti vienā vietā un nebijām arī laulāti, kopīgu bērnu mums arī nav. Kā es varu tikt uz ilglaicīgo tikšanos ar viņu, ja nekur dokumentāri neuzrādās, ka mums ir bijusi kopīga saimniecība?

A
atbild:
07. aprīlī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ilglaicīgā satikšanās ir iespējama tikai tad, ja persona jau ir notiesāta un spriedums ir stājies spēkā. Saskaņā ar Sodu izpildes kodeksa 45.pantā noteikto notiesātajai personai ilglaicīgi — uz laiku no sešām līdz četrdesmit astoņām stundām – ir iespējams satikties ar radiniekiem: vecākiem, bērniem, adoptētājiem, brāļiem un māsām, vectēvu, vecomāti, mazbērniem vai laulāto.

Taču ar brīvības atņemšanas iestādes administrācijas lēmumu var tikt atļautas ilglaicīgās satikšanās arī ar citu personu, ja līdz soda izciešanas sākumam notiesātajam ar šo personu ir bijusi kopēja saimniecība vai kopīgs bērns. Tātad ar iesniegumu, lūdzot atļaut ilglaicīgo satikšanos, Jums jāvēršas attiecīgajā ieslodzījuma vietā, pamatojot satikšanos ar iepriekšēju kopīgu saimniecību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas