E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3245
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Alkoholisko dzērienu tirdzniecība personām no 18-25 gadiem

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2013
Helēna Krīgere

Strādāju tirdzniecībā. Lai nerastos domstarpības ar kontrolējošām iestādēm, vēlos uzzināt, kā jārīkojas, pārdodot alkoholu konkrētos gadījumos: 1. Vai pārdevējam obligāti jāprasa personu apliecinošs dokuments pircējam no 18 līdz 25 gadiem, ja pārdevējs zina, ka pircējam ir jau 18 gadi? 2. Uzņēmuma vadība liek pieprasīt uzrādīt personu apliecinošu dokumentu pircējam no 18-25 gadiem, par kuru zināms, ka tas pilngadīgs. Jāprasa uzrādīt personu apliecinošs dokuments pircējam līdz 25 gadiem katru reizi, kad tiek pirkts alkohols, kaut vai 10 reizes dienā? Kā rīkoties pareizi? Paldies par atbildi.

A
atbild:
03. decembrī, 2013
Laura Platace
LV portāls

Alkoholisko dzērienu aprites likuma 6.panta otrās daļas prasības paredz, ka alkoholiskos dzērienus aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 18 gadiem, un šīs personas nedrīkst tos iegādāties. Lai pārliecinātos par personas vecumu, mazumtirgotāja pienākums ir pieprasīt, lai persona uzrāda personu apliecinošu dokumentu. Personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem, iegādājoties alkoholiskos dzērienus, ir pienākums uzrādīt personu apliecinošu dokumentu mazumtirgotājam visos gadījumos neatkarīgi no tā, vai mazumtirgotājs to ir pieprasījis.

Bet alkoholiskos dzērienus aizliegts pārdot personām, par kuru vecumu mazumtirgotājam ir pamatotas šaubas un kuras pēc mazumtirgotāja pieprasījuma neuzrāda personu apliecinošu dokumentu, kas apliecina šo personu vecumu.

Pamatojoties uz likuma regulējumu un Valsts policijas pārstāves skaidrojumu, atbilde uz jautājumiem ir viena – visos gadījumos personām vecumā no 18 līdz 25 gadiem pārdevēja pienākums ir lūgt uzrādīt personu apliecinošu dokumentu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas