E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 30516
Lasīšanai: 2 minūtes

Vecāku pabalsta saņemšanas periodā vecāki var savstarpēji mainīties kā šī pabalsta saņēmēji

J
jautā:
19. septembrī, 2023
Ina

Labdien! Par bērna kopšanas pabalstu. Esmu bērna kopšanas atvaļinājumā. Bērniņam drīz būs viens gads. Vai bērna tēvs var saņemt (manu) bērna kopšanas atvaļinājuma naudu (apmēram līdz februārim), lai es nezaudētu šo naudu, dodoties strādāt?

A
atbild:
25. septembrī, 2023
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja jautājums ir par vecāku pabalstu, ko saņemat, atrodoties bērna kopšanas atvaļinājumā, jums maksāto vecāku pabalstu, kas piešķirts un aprēķināts, pamatojoties uz jūsu sociālās apdrošināšanas iemaksu datiem, bērna tēvs nevar saņemt.

Tomēr vecāku pabalsta saņemšanas periodā vecāki var savstarpēji mainīties kā šī pabalsta saņēmēji. Bērna mammai jāatsakās no turpmākas vecāku pabalsta saņemšanas par bērnu. Savukārt bērna tēvam Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ir jāiesniedz iesniegums pabalsta piešķiršanai, norādot datumu, ar kuru vēlas turpmāk saņemt pabalstu (tā ir nākamā diena, kas ir pēc datuma, ar kuru mātei ir pārtraukta vecāku pabalsta izmaksa).

Tiesības uz vecāku pabalstu bērna tēvam būs, ja viņš ir likumā noteikto laiku sociāli apdrošināts. Pieprasītais vecāku pabalsts tiks aprēķināts no bērna tēva vidējās iemaksu algas.

Informāciju individuālā situācijā varat iegūt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā, rakstot uz e-pasta adresi: konsultacijas@vsaa.gov.lv vai zvanot uz tālruņa numuru: 64507020.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 244 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas